Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Το εταιρικό χρέος των ΗΠΑ αποτελεί λόγο για το «πάγωμα» στις αυξήσεις των επιτοκίων

Kaplan (Fed): Το εταιρικό χρέος των ΗΠΑ αποτελεί λόγο για το «πάγωμα» στις αυξήσεις των επιτοκίων
Το χρέος των αμερικανικών εταιρειών θα μπορούσε να καταστήσει την επιβράδυνση των ΗΠΑ ακόμα πιο επώδυνη, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan
Το χρέος ύψους 5,7 τρισ. δολ. των αμερικανικών εταιρειών θα μπορούσε να καταστήσει την επιβράδυνση στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου ακόμα πιο επώδυνη και είναι ένας ακόμα λόγος που η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αποφάσισε σοφά να «παγώσει» τις αυξήσεις των επιτοκίων, δήλωσε σήμερα (5/3/2019) ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan.
Οι εταιρείες με μεγάλο χρέος ενδέχεται να μειώσουν τις δαπάνες και τις προσλήψεις σε μια περίοδο ύφεσης «και ο κίνδυνος είναι ότι με μια αρκετά ικανοποιητική επιβράδυνση, θα υπάρχει μια μεγαλύτερη επιδείνωση της πιστωτικής ποιότητας από ό,τι θα υπήρχε διαφορετικά, κάτι που θα μπορούσε με τη σειρά του να επιδεινώσει την επιβράδυνση», ανέφερε ο Kaplan.
Όπως είπε ο ίδιος, «ένας ακόμη λόγος για τον οποίο νομίζω ότι είναι σοφό να ακολουθήσουμε μια πολύ υπομονετική προσέγγιση».
«Μια επαγρύπνηση δικαιολογείται, καθώς τα ζητήματα αυτά έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν τα σχέδια εταιρικών επενδύσεων και δαπανών», αναφέρει ο Kaplan σε δοκίμιό του για το εταιρικό χρέος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης