Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Βοήθεια για τα δικαιώματα των πολιτών, ζήτησε από την ΕΕ ο υπουργός Brexit

Βρετανία: Βοήθεια για τα δικαιώματα των πολιτών, ζήτησε από την ΕΕ ο υπουργός Brexit
Τις «επίσημες απόψεις» της σχετικά με μια πρόταση για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των πολιτών, ζήτησε από την EE, ο Βρετανός υπουργός, Brexit, Stephen Barclay
Τις «επίσημες απόψεις» της σχετικά με μια πρόταση για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των πολιτών, ανεξάρτητα από το εάν θα επιτευχθεί ή όχι μια συμφωνία για το Brexit, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Βρετανός υπουργός, Brexit, Stephen Barclay.
Τον περασμένο μήνα, η βρετανική κυβέρνηση ενέκρινε μια πρόταση που υπέβαλε Συντηρητικός βουλευτής, με στόχο να εξασφαλιστεί ότι οι εγγυήσεις για τα δικαιώματα των Βρετανών πολιτών που ζουν στην ΕΕ και αντιστρόφως, θα διασφαλιστούν στη συμφωνία «διαζυγίου», ακόμη και αν η συμφωνία δεν επικυρωθεί.
«Υπό το πρίσμα του στόχου μας, έχουμε ήδη παρουσιάσει μια δίκαιη και ολοκληρωμένη μονομερή πρόταση για το πώς θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο, που βασίζεται στη Συμφωνία Απόσυρσης», γράφει ο Barclay στην επιστολή του προς την ΕΕ, με ημερομηνία 4 Μαρτίου 2019.
Ο ίδιος είπε ότι η κυβέρνηση καλωσόρισε το αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να υιοθετήσουν τα μέλη της ΕΕ μια «γενναιόδωρη προσέγγιση» απέναντι στους Βρετανούς πολίτες που ζουν στο μπλοκ, αλλά τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει «ιδιαίτερες ανησυχίες σχετικά με τις ρυθμίσεις περί υγειονομικής περίθαλψης».
«Θα χαρούμε να διερευνήσουμε περαιτέρω μαζί σας λύσεις που θα εξασφαλίσουν ότι οι ρυθμίσεις για τους πολίτες, ιδιαίτερα τους ευάλωτους πολίτες, θα προστατεύονται σε όλα τα σενάρια», προσθέτει ο Βρετανός υπουργός Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης