Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Ο Juncker χαιρέτισε τη σημαντική συμβολή του Macron στην ευρωπαϊκή δημόσια συζήτηση

Κομισιόν: Ο Juncker χαιρέτισε τη σημαντική συμβολή του Macron στην ευρωπαϊκή δημόσια συζήτηση
Ο Jean-Claude Juncker χαιρέτισε «τη σημαντική συμβολή στην ευρωπαϊκή δημόσια συζήτηση» του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron, δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Μαργαρίτης Σχοινάς
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, χαιρέτισε «τη σημαντική συμβολή στην ευρωπαϊκή δημόσια συζήτηση» του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron, «καθώς και τη σταθερή δέσμευσή του να αναγνωρίσει και να απαντήσει στις ευρωπαϊκές προκλήσεις», όπως δήλωσε σήμερα (5/3/2019) ο εκπρόσωπός του, Μαργαρίτης Σχοινάς.
«Πολλά στοιχεία» που παρουσίασε ο Εμανουέλ Μακρόν στο άρθρο του υπάρχουν ήδη ή «έχουν ήδη προταθεί ή πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή» από την Κομισιόν, υπογράμμισε ο κ. Σχοινάς, σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τον κ. Σχοινά, «η ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής για τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης, είναι δική μας πρόταση».
«Η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού συμβουλίου για την καινοτομία έχει ήδη αποφασιστεί» φέτος, πρόσθεσε.
«Η ανάγκη να προχωρήσουμε προς μια Ευρώπη της άμυνας και της ασφάλειας, είναι μια ιδέα που έχει ήδη προταθεί», συνέχισε ο εκπρόσωπος του Juncker, ενώ πρόσθεσε ότι το ίδιο ισχύει και «για το φιλτράρισμα των ξένων στρατηγικών επενδύσεων».
Ο Μ. Σχοινάς έκανε επίσης λόγο για την αρχή «ίση εργασία, ίσος μισθός» στην ΕΕ, που βρισκόταν στην καρδιά της μεταρρύθμισης της ευρωπαϊκής οδηγίας για τους αποσπασμένους εργαζόμενους η οποία εγκρίθηκε το 2018.
Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε σήμερα σε εφημερίδες των 28 χωρών μελών της ΕΕ και απευθυνόταν προς τους πολίτες της ευρωπαϊκής ηπείρου, ο Macron έκανε μια σειρά προτάσεων για την ΕΕ από την αναθεώρηση της Συνθήκης Σένγκεν μέχρι τη δημιουργία μιας τράπεζας για το κλίμα, λιγότερο από τρεις μήνες πριν από τις κρίσιμες ευρωεκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης