Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μίχαλος: Αναγκαίος ο ψηφιακός μετασχηματισμός κράτους και οικονομίας

Μίχαλος: Αναγκαίος ο ψηφιακός μετασχηματισμός κράτους και οικονομίας
Για σημαντικά βήματα έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ
Ως ανάγκη για την Ελλάδα χαρακτήρισε τον ψηφιακό μετασχηματισμό κράτους και οικονομίας, ο κ. Κων. Μίχαλος.
«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους και της οικονομίας δεν είναι πλέον θέμα επιλογής, αλλά ανάγκης για τη χώρα μας" τόνισε ο πρόεδος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: "Ψηφιακή Πολιτική και Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία Δήμων και Περιφερειών" που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ΕΒΕΑ.
Όπως είπε ο κ. Μίχαλος, η Ελλάδα για πολλούς λόγους βρέθηκε αρκετά πίσω, στη διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
"Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, έχουν γίνει σημαντικά θετικά βήματα. Ένα από αυτά αποτελεί, βεβαίως, η δημοσίευση της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής, η οποία παρέχει τον οδικό χάρτη για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας".
Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, συνέχισε ο ίδιος, σήμερα προχωρά με ταχύτερα βήματα και ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Αυτοδιοίκησης.
"Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, όπως και τα Επιμελητήρια, είναι οι θεσμοί που βρίσκονται πιο κοντά στον πολίτη και την επιχείρηση. Ο τρόπος που λειτουργούν και παρέχουν τις υπηρεσίες τους έχει άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα της καθημερινότητας όλων.
Γι' αυτό και οφείλουν να εστιάσουν στην υιοθέτηση της ψηφιακής τεχνολογίας και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων της" επισήμανε ο πρόεδρος και πρόσθεσε ότι "σε αυτή την κατεύθυνση έχουν ήδη προχωρήσει τα επιμελητήρια, προωθώντας με την υποστήριξη της πολιτείας, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Γενικού Εμπορικού Μητρώου".
Τέλος σημείωσε, ότι ο επιχειρηματικός κόσμος περιμένει να δει, τώρα και στα επόμενα χρόνια να αναβαθμίζεται η λειτουργία των φορέων της αυτοδιοίκησης, αλλά και ευρύτερα του κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης