Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η ολιγωρία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην υπόθεση Folli Follie με αποδείξεις

tags :
Η ολιγωρία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην υπόθεση Folli Follie με αποδείξεις
Κάνει τώρα μήνυση για την παραποίηση των οικονομικών καταστάσεων της Folli το 2016 για την οποία έχουν ασκηθεί διώξεις από το Δεκέμβριο με βάση το πόρισμα της ΕΛΤΕ
Σημαντικά ερωτήματα για το ακριβώς συνέβη με τη διαδικασία ελέγχου της Folli Follie δημιουργούν οι απαντήσεις που περιλαμβάνονται στο χθεσινό (5/3) δημοσίευμα του bankingnews  http://bankingnews.gr/index.php?id=412318 και έδωσε μετά από συγκεκριμένα ερωτήματα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Ειδικότερα ενώ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κάνει λόγο για draft από τα στοιχεία που περιήλθαν στην κατοχή του bankingnews προκύπτει ότι το draft της ΕΛΤΕ διαβιβάστηκε στις 19 Οκτωβρίου 2018 στις δικαστικές αρχές μέσω του οποίου τεκμηριώθηκε η παραποίηση της  ενοποιημένης οικονομικής κατάστασης του 2016 και ασκήθηκαν διώξεις για πωλήσεις μετοχών που έγιναν το 2017.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόστιμα για τις οικονομικές καταστάσεις του 2016 στις 28 Φεβρουαρίου του 2019 και ανακοίνωσε την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς η οποία ωστόσο είναι άγνωστο αν έχει νόημα δεδομένης της άσκησης διώξεων για την συγκεκριμένη υπόθεση από τον περασμένο Δεκέμβριο.
Εν τω μεταξύ από την έρευνα που διενήργησε το bankingnews δεν προκύπτει ότι το draft του ποιοτικού ελέγχου της ΕΛΤΕ απεστάλη επισήμως στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς χωρίς αυτό να αποκλείει να περιήλθε στην κατοχή της Επιτροπής είτε μέσω των δικαστικών αρχών είτε ανεπισήμως.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πόρισμα του ποιοτικού ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων της Folli Follie περιήλθε με επίσημο τρόπο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με υπ. Αριθ. πρωτοκόλλου 88/13-11-2018 της ΕΛΤΕ ενώ επικυρώθηκε επισήμως με απόφαση του ΔΣ της ΕΛΤΕ την 1η Νοεμβρίου του 2018.
Σημειωτέον ότι με βάση τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του το bankingnews το τελικό πόρισμα έχει ελάχιστες διαφορές από το draft.
Υπό αυτές τις συνθήκες δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για το πως κινήθηκαν οι αρχές της Κεφαλαιαγοράς στη συγκεκριμένη υπόθεση δεδομένου ότι οι ίδιες ισχυρίζονται ότι κινήθηκαν με βάση το πόρισμα της Alvarez το οποίο στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε μαρτυρικές καταθέσεις ενώ είχαν στην κατοχή τους και επισήμως και ανεπισήμως τα στοιχεία παραποίησης που είχαν εντοπιστεί από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης βάση των οποίων άσκησαν διώξεις οι δικαστικές αρχές.
Και τουλάχιστον η χρονολογική σειρά των γεγονότων παραπέμπει σε ολιγωρία της Εποπτικής Αρχής που έχει την αποκλειστική ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης