Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ron Paul Institute: Μήπως ο Bolton σαμποτάρισε (;) τις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Βόρειας Κορέας

tags :
Ron Paul Institute: Μήπως ο Bolton σαμποτάρισε (;) τις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Βόρειας Κορέας
Ron Paul Institute: Μήπως ο Bolton σαμποτάρισε (;) τις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας
Η δεύτερη σύνοδος κορυφής μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ D. Trump με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας  Kim Jong-Un την περασμένη εβδομάδα, επικρίθηκε και από τα δύο κόμματα στην Ουάσινγκτον (Δημοκρατικούς – Ρεπουμπλικάνους) πολύ πριν το Air Force One προσγειωθεί στο Ανόι.
Η πολιτική τάξη της Ουάσιγκτον φάνηκε τρομαγμένη ότι η σχεδόν 70ετής κατάσταση του «πολέμου» με τη Βόρεια Κορέα θα μπορούσε τελικά να τελειώσει αναφέρει σε report του το ινστιτούτο Ron Paul Institute for Peace & Prosperity.
Η τοποθεσία της συνάντησης - Ανόι, Βιετνάμ - χρησιμεύει ως ένα καλό παράδειγμα του τι μπορεί να κερδηθεί ειρηνικά σε σχέση με αυτό που χάθηκε στον πόλεμο.
Μετά την απώλεια σχεδόν 60.000 αμερικανών στρατιωτών σε έναν περιττό πόλεμο που κόστισε ένα εκατομμύριο νεκρούς στο Βιετνάμ.
Η στρατιωτική ήττα των ΗΠΑ στο Βιετνάμ δεν οδήγησε σε κομμουνιστική «εξαγορά» της νοτιοανατολικής Ασίας, αλλά σε κάτι πολύ διαφορετικό.
Η  θεωρία του ντόμινο απέτυχε επειδή ο κομμουνισμός προοριζόταν να αποτύχει.
Τώρα οι ΗΠΑ είναι στενός εμπορικός εταίρος με το Βιετνάμ.
Το αποτέλεσμα του εμπορίου και της ανταλλαγής έναντι του πολέμου είναι μια καλύτερη ζωή για όλους.
Δυστυχώς για την Ουάσινγκτον, το πραγματικό μάθημα του Βιετνάμ δεν έχει γίνει γνώση.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Ρεπουμπλικανοί, οι Δημοκρατικοί  και όλα τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης καταφέρθηκαν ενάντια της απόφασης του Προέδρου Trump να κάνει ακόμα  ένα τολμηρό βήμα και να συναντηθεί εκ νέου, με έναν από τους «εχθρούς» των ΗΠΑ μας για να δει εάν μπορεί να αποφευχθεί η πυρηνική σύγκρουση.
Ένας από τους κορυφαίους Δημοκρατικούς, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών του Σώματος, Adam Schiff , επιτέθηκε στον Trump για συνάντηση με τον Kim επειδή συνομιλώντας με την ηγέτη της Βόρειας Κορέας «του δίνει νομιμότητα».
«Έχει νόημα να μην μιλάμε ούτε καν με τους πυρηνικούς μας αντιπάλους γιατί τους δίνει "νομιμότητα";
Θα προτιμούσε (ο Schiff) να έχουμε πυρηνικό πόλεμο όσο ο Kim παραμένει "παράνομος"»;
Αυτό είναι δυστυχώς το είδος της σκέψης που επικρατεί στην Ουάσινγκτον.
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Trump αποχώρησε από τη συνάντηση πριν από την προγραμματισμένη τελετή υπογραφής και την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου.
Οι συνομιλίες κατέρρευσαν, αναφέρθηκε, επειδή ο Kim ζήτησε να τερματιστούν όλες οι κυρώσεις πριν από οποιαδήποτε μείωση στο πυρηνικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας. Η Ουάσιγκτον είπε «καλύτερα να μην υπάρχει συμφωνία παρά μια κακή συμφωνία».
Εν τω μεταξύ, οι Βόρειοι Κορεάτες πραγματοποίησαν μια σπάνια συνέντευξη τύπου, διευκρινίζοντας ότι ζήτησαν μόνο μερική μη επιβολή κυρώσεων σε αντάλλαγμα για τη διάλυση μιας από τις κύριες πυρηνικές εγκαταστάσεις τους.
Επιπλέον, δημοσιεύματα Τύπου άρχισαν να εμφανίζονται ότι ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας John Bolton έθεσε επιπλέον απαιτήσεις στο τραπέζι που οδήγησαν τον Kim Jong-Un να οδηγήσει τη συνάντηση κορυφής  σε πρώιμο τερματισμό.
Ποιος λέει την αλήθεια;
Πιθανότατα δεν θα το μάθουμε.
Ωστόσο, δεδομένης της ισχυρής αντίθεσης του Boltonσε οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία με τη Βόρεια Κορέα, είναι δύσκολο να αμφιβάλλει κανείς ότι είχε να κάνει με την μη επιτυχία της συνόδου κορυφής.
Όπως ανέφεραν οι New York Times το Σαββατοκύριακο, ενώ οι σύμβουλοι του Trump ήταν συγκλονισμένοι όταν ο πρόεδρος των Η ΠΑ αποφάσισε να συναντήσουν τον Kim Jong-Un  πρόσωπο με πρόσωπο την πρώτη φορά για διαπραγματεύσεις, ο John Bolton δεν ανησυχούσε καθόλου.
Όπως γράφουν οι Times, «ο Bolton είπε στους συναδέλφους να μην ανησυχούν.
Οι διαπραγματεύσεις, είπε, θα καταρρεύσουν από μόνες τους».
Και έτσι έγινε.
Θα συνεχίσει ο πρόεδρος Trump  να επιτρέπει να υπονομεύονται οι διπλωματικές του προσπάθειες από το προσωπικό του;
Ας ελπίσουμε ότι ο πρόεδρος θα αγνοήσει την Ουάσινγκτον, θα αγνοήσει την πολιτική ελίτ της Ουάσιγκτον ους νεοσύλλεκτους και θα συνεχίσει να εργάζεται για την ειρήνη με τη Βόρεια Κορέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης