Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (πρέσβης ΗΠΑ στη Μ. Βρετανία): Οι σχέσεις ΗΠΑ – Μ. Βρετανίας θα ευημερήσουν μετά το Brexit

Johnson (πρέσβης ΗΠΑ στη Μ. Βρετανία): Οι σχέσεις ΗΠΑ – Μ. Βρετανίας θα ευημερήσουν μετά το Brexit
Πιο σημαντική από ποτέ η σχέση των ΗΠΑ με τη Μ. Βρετανία υποστήριξε ο Αμερικάνος πρεσβευτής
Την θέση ότι οι σχέσεις ΗΠΑ – Μ. Βρετανίας θα ευημερήσουν μετά το Brexit διατύπωσε ο Woody Johnson, πρέσβης των ΗΠΑ στη Μ. Βρετανία, ο οποίος υποστήριξε πως οι σχέσεις των δύο κρατών είναι πιο σημαντικές από ποτέ.
Ο Johnson τόνισε ότι οι πιθανότητες μιας μελλοντικής εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ – Μ. Βρετανίας δεν θα έπρεπε να πληγούν από τις ανησυχίες που υπάρχουν σχετικά με τις πρακτικές καλλιέργειας των ΗΠΑ, ανησυχίες, τις οποίες ο Αμερικάνος πρέσβης απέδωσε στις αντιδράσεις της ΕΕ και στην προσπάθεια της να δημιουργήσει εμπόδια στα γεωργικά προϊόντα των ΗΠΑ.
«Έχω εμπιστοσύνη ότι οποιονδήποτε δρόμο αποφασίσετε να ακολουθήσετε, οι ΗΠΑ και η ειδική μας σχέση θα συνεχίσει και θα ευημερήσει» είπε μιλώντας στο BBC ο Αμερικάνος πρέσβης.
Ερωτηθείς εάν αυτό αφορά και ένα Brexit χωρίς συμφωνία, ο Johnson απάντησε ότι σε κάθε περίσταση οι δύο αυτές χώρες θα πρέπει να είναι μαζί σε αυτόν τον ελεύθερο κόσμο.
«Υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι εκεί έξω, έτσι η σχέση μας είναι πολύ πιο σημαντική ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί με το Brexit» είπε ο Johnson, ο οποίος σημείωσε πως δεν μπορεί με βεβαιότητα να πει αν ο Trump θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Μ. Βρετανία τον ερχόμενο Ιούνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης