Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Η ΝΔ αγκάλιασε τον εθνικολαϊκισμό – Δεν πρέπει να κερδίσει τις εθνικές εκλογές

Θεοχαρόπουλος: Η ΝΔ αγκάλιασε τον εθνικολαϊκισμό – Δεν πρέπει να κερδίσει τις εθνικές εκλογές
Όποιος επιδιώκει είτε άμεσα είτε έμμεσα τη νίκη της ΝΔ δεν έχει προοδευτική ατζέντα είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ
Την θέση ότι η ΝΔ αγκάλιασε τον εθνικολαϊκισμό το τελευταίο διάστημα και ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κερδίσει τις επόμενες εθνικές εκλογές διατύπωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θ. Θεοχαρόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι όποιος επιδιώκει είτε άμεσα είτε έμμεσα τη νίκη της ΝΔ δεν έχει προοδευτική ατζέντα.
«Η Νέα Δημοκρατία αγκάλιασε τον εθνολαϊκισμό στη χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, δεν μπορεί αυτό να μην το βλέπει κανένας και να μη θέλει να ηττηθούν αυτές οι πολιτικές
Κινδυνεύουμε στις ευρωεκλογές οι δυνάμεις του εθνολαϊκισμού, οι δυνάμεις της ακροδεξιάς, οι αντιευρωπαϊκές δυνάμεις να πάρουν το πάνω χέρι σε όλη την Ευρώπη» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας ότι «ο διάλογος των δημοκρατικών δυνάμεων θα πρέπει να είναι υπαρκτός και να συνεχίζεται κανονικά, για να βρεθούν πολιτικές λύσεις, για να ηττηθεί ο εθνολαϊκισμός, η ακροδεξιά και οι συντηρητικές πολιτικές».
Ο κ.Θεοχαρόπουλος κατηγόρησε την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ για την απουσία από την εκδήλωση με τη συμμετοχή του επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Udo Bullmann, αναφέροντας πως «έπρεπε να ήταν εκεί όλες οι δυνάμεις, πόσο μάλλον αυτές που βρίσκονται στον χώρο της ομάδας των Σοσιαλιστών και των Δημοκρατών».
«Πρέπει να επιταχύνουμε τον διάλογο μεταξύ των δυνάμεων.
Θα σας πω και αυτά που είπε ο κ. Μοσκοβισί: Θα πρέπει μετά τις ευρωεκλογές οι προοδευτικές δυνάμεις να είναι περισσότερες -και σε αριθμό ευρωβουλευτών στην Ευρώπη και σε κάθε χώρα- από τις εθνολαϊκιστικές δυνάμεις, τις δεξιές.
Το αν αυτό θα επιτευχθεί μετά τις εκλογές ή πριν από τις εκλογές είναι ένα άλλο θέμα.
Το ζήτημα είναι μην δεν επιτευχθεί ποτέ, γι' αυτό κινδυνεύει η χώρα μας, να έχει πάντοτε πρόσδεση με τις συντηρητικές πολιτικές [...]
Γι' αυτό χρειάζεται ουσιαστικά διάλογος και συνεννόηση μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων.
Αν αυτός καταλήξει ή δεν καταλήξει κάπου είναι ένα δεύτερο ζήτημα.
Εντός του Μαρτίου είναι να γίνονται αυτές οι συζητήσεις» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος ερωτηθείς ποιο είναι το διακύβευμα στις εθνικές εκλογές, είπε «να υπάρξει μία προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας την επόμενη ημέρα, συνεπώς, να μην κερδίσει η ΝΔ».
«Όποιος επιδιώκει τη νίκη της ΝΔείτε άμεσα, είτε έμμεσα δεν έχει μία προοδευτική ατζέντα.
Συνεπώς, στο πλαίσιο αυτό πρέπει να ενισχυθούν εκείνες οι δυνάμεις οι οποίες μπορούν να ανατρέψουν αυτήν τη συντηρητική παλινόρθωση, στην οποία νομίζω όλοι διαφωνούμε» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το ότι υπάρχει συνεννόηση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις όσον αφορά την ανάγκη να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης