Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Οι στόχοι της κινεζικής κυβέρνησης θα οδηγήσουν σε αποδυνάμωση του γουάν

Rabobank: Οι στόχοι της κινεζικής κυβέρνησης θα οδηγήσουν σε αποδυνάμωση του γουάν
Το νέο σχόλιο της Rabobank για την κινεζική οικονομία
Οι οικονομικοί στόχοι που δημοσιοποίησε η κινεζική κυβέρνηση «μεταφράζονται» σε επικείμενη σημαντική αποδυνάμωση του νομίσματος γουάν, αναφέρει σε νέο της σχόλιο η Rabobank.
Σύμφωνα με την ολλανδική τράπεζα, οι φιλόδοξοι στόχοι του Πεκίνου για το 2019 βασίζονται κυρίως στην υψηλή χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Και από που θα προέλθει ο νέος, πολύ υψηλός δανεισμός που πρέπει να χρηματοδοτήσουν οι εγχώριες τράπεζες;
Από τα αέναα ομόλογα που αγοράσει η κεντρική λαϊκή Τράπεζα (PBoC) από τις τράπεζες, απαντά η Rabobank.
Ως αποτέλεσμα και σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, το γουάν αναμένεται να υποστεί σημαντικό πλήγμα, υπογραμμίζεται.
Εχθές (5/3), η Rabobank υπογράμμισε τα μεγάλα προβλήματα που «κρύβει» η ετήσια έκθεση των κινεζικών αρχών για την οικονομία.
Ειδικότερα, η ολλανδική τράπεζα αρχικά υπενθύμιζε τα «σημάδια»-προάγγελους προβλημάτων για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, όπως μεταξύ άλλων η υποχώρηση του ΡΜΙ μεταποίησης κάτω από τις 50 μονάδες και τα δεκάδες εκατομμύρια άδεια διαμερίσματα και σπίτια.
Στη συνέχεια, παρατίθενται οι στόχοι της κινεζικής κυβέρνησης για το 2019, όπως αναφέρονται στην ετήσια έκθεση.
Το Πεκίνο προσβλέπει μεταξύ άλλων σε οικονομική ανάπτυξη 6% με 6,5% για το τρέχον έτος, πληθωρισμό στο 3%, δημιουργία 11 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στην ενδοχώρα, αύξηση της προσφοράς χρήματος κατά 9%, αυξήσεις στις αμυντικές δαπάνες και στις επενδύσεις για υποδομές και λοιπούς φιλόδοξους στόχους.
Όλα τα παραπάνω μέσω μίας «συνετής» νομισματικής πολιτικής.
Ωστόσο, αρχικά η Rabobank αμφιβάλλει για το αν κρίνονται εφικτοί οι παραπάνω στόχοι, ειδικά εν μέσω παγκόσμιας επιβράδυνσης και, το σημαντικότερο, εμπορικού πολέμου με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ακόμη όμως και οι στόχοι επιτευχθούν, θα διογκώσουν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Κίνας: την απομόχλευση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, καταλήγει η ολλανδική τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης