Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεκόπη το 7ήμερο πτωτικό σερί για τον χρυσό - Άνοδος 0,2%, στα 1.287,60 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανεκόπη το 7ήμερο πτωτικό σερί για τον χρυσό - Άνοδος 0,2%, στα 1.287,60 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με άνοδο 0,2% ή 2,90 δολ., στα 1.287,60 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (6/3/2019) ο χρυσός, μετά από επτά ημέρες απωλειών, που ήταν το μεγαλύτερο πτωτικό σερί των δύο τελευταίων ετών.
Με τις αμερικανικές μετοχές να δέχονται πιέσεις και το δολάριο να καταγράφει σταθεροποιητικές τάσεις, οι επενδυτές στράφηκαν στην ασφάλεια του πολύτιμου μετάλλου.
Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, εν αναμονή εξελίξεων στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Ο Κινέζος υπουργός Εμπορίου, Zhong Shan, δήλωσε ότι οι πρόσφατες εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο ήταν «δύσκολες και εξαντλητικές», λόγω των μεγάλων διαφορών που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Ειδικότερα, μιλώντας στην εφημερίδα «South China Morning Post», τόνισε ότι η κατάσταση «είναι δύσκολη γιατί οι δύο χώρες έχουν μεγάλες διαφορές στα θεσμικά τους όργανα, τους πολιτισμούς τους και τα στάδια ανάπτυξής τους».
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, κατέστησε χθες σαφές ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να δεχθούν οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία με την Κίνα η οποία θα είναι «λιγότερη από τέλεια», ενώ ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ δήλωσε ότι η αύξηση δασμών στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων έχουν αναβληθεί «μέχρι νεωτέρας ειδοποίησης».
Το «CNBC» μεταδίδει, επικαλούμενο τρεις πηγές, πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, θέλει μια συμφωνία με την Κίνα, με την ελπίδα να ενισχυθούν οι αγορές, εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2020.
Εν τω μεταξύ, ορισμένα αρνητικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία προσέφεραν περαιτέρω ώθηση στον χρυσό.
Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ «εκτοξεύτηκε» σε υψηλό 10 ετών στο σύνολο του 2018, με το… επίμαχο έλλειμμα με την Κίνα να ανέρχεται στο ιστορικό υψηλό των 419 δισ., παρά την επιβολή δασμών σε μια σειρά εισαγόμενων προϊόντων.
Ειδικότερα, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 18,8% τον Δεκέμβριο, στα 59,8 δισ. δολ. -το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2008- ωθώντας το συνολικό νούμερο του 2018 στα 621 δισ. δολ. -το υψηλότερο επίπεδο από τα 709 δισ. δολ. που είχαν αναφέρει οι ΗΠΑ το 2008.
Παράλληλα, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ κατέγραψε επιβράδυνση τον Φεβρουάριο.
Ειδικότερα, ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ πρόσθεσε 183.000 νέες θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο του 2019, κοντά στις προβλέψεις των οικονομολόγων, που έκαναν λόγο για 185.000 θέσεις.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 0,2% ή 2,90 δολ., στα 1.287,60 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- κατέγραφε οριακή μεταβολή στις 96,9 μονάδες.
Η στερλίνα υποχωρούσε κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, λόγω έλλειψης προόδου στις συνομιλίες ΕΕ - Βρετανίας για το Brexit.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης