Νεφελούδης: Το σημείωμα αλυσίδας σούπερ μάρκετ παραβιάζει βασικές αρχές του κανονισμού εργασίας

Νεφελούδης: Το σημείωμα αλυσίδας σούπερ μάρκετ παραβιάζει βασικές αρχές του κανονισμού εργασίας
Το σχόλιο του κ. Νεφελούδη για το σημείωμα αλυσίδας σούπερ μάρκετ προς εργαζομένους 
Το υπουργείο παρακολουθεί συστηματικά την κατάσταση στην αγορά εργασίας, με κεντρικό γνώμονα την προστασία της αξιοπρέπειας στο χώρο της εργασίας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, με αφορμή εσωτερικό σημείωμα που κοινοποιήθηκε σε εργαζόμενους αλυσίδας σούπερ μάρκετ (σσ: My Market, περισσότερα εδώ).
Σύμφωνα με τον κ. Νεφελούδη, το θετικό είναι ότι υπήρξε έντονη κοινωνική αντίδραση, τονίζοντας ότι και η εταιρεία κράτησε αποστάσεις από το θέμα.
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, εκτίμησε ότι η αλυσίδα σούπερ μάρκετ θα λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, καθώς, όπως είπε, αυτό το γεγονός παραβιάζει και βασικές αρχές του κανονισμού εργασίας.
Όπως υπογράμμισε, υπάρχει αρκετά καλή επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση.
Παράλληλα, σημείωσε ότι έχουν διενεργηθεί αρκετοί έλεγχοι στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ και οι τελευταίοι αφορούσαν την εφαρμογή του νόμου για τον κατώτατο μισθό.
«Η επιχείρηση εφαρμόζει την αύξηση του κατώτατου μισθού» δήλωσε ο κ. Νεφελούδης, προσθέτοντας ωστόσο, ότι το γεγονός της κοινοποίησης του σημειώματος προς τους εργαζόμενους της αλυσίδας, πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από την ίδια την εταιρεία.
«Δεν επιτρέπεται να εκτίθεται η επιχειρηματικότητα με τέτοιου τύπου ενέργειες», σχολίασε.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS