Τελευταία Νέα
Διεθνή

Al Jazeera: Το σώμα του Khashoggi κάηκε κοντά στο προξενείο της Σ. Αραβίας

Al Jazeera: Το σώμα του Khashoggi κάηκε κοντά στο προξενείο της Σ. Αραβίας
Το σώμα του Khashoggi ενδεχομένως να κάηκε κοντά στο προξενείο της Σ. Αραβίας
Το άψυχο σώμα του δημοσιογράφου του Jamal Khashoggi ενδεχομένως να κάηκε σε φούρνο κοντά στις εγκαταστάσεις του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρεται σε ντοκιμαντέρ του Al Jazeera.
Όπως σημειώνεται, η τοποθεσία της καύσης εντοπίζεται λίγες εκατοντάδες μέτρα από το προξενείο.
Το κανάλι εντόπισε έναν εργάτη που δημιούργησε τον φούρνο, ο οποίος δήλωσε ότι κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Σαουδάραβα προξένου.
Όπως είπε, ο φούρνος έπρεπε να είναι βαθύς και να αντέχει σε θερμοκρασίες πάνω από 1.000 βαθμούς Κελσίου -θερμοκρασία αρκετά υψηλή για να λιώσει το μέταλλο.
Μεγάλες ποσότητες κρέατος μπάρμπεκιου ψήθηκαν στο φούρνο μετά τη δολοφονία, προκειμένου να καλύψουν την καύση του σώματος του Jamal Khashoggi, ανέφεραν οι τουρκικές αρχές.
Η καύση του σώματος του δημοσιογράφου πραγματοποιήθηκε σε διάστημα τριών ημερών.
Οι Τούρκοι ερευνητές βρήκαν επίσης ίχνη του αίματος του Jamal Khashoggi στους τοίχους του γραφείου της Σαουδικής Προξένου, μετά τη δολοφονία του αρθρογράφου στις 2 Οκτωβρίου 2018.
Το ντοκιμαντέρ βασίστηκε σε συνεντεύξεις με αξιωματούχους ασφαλείας, πολιτικούς και μερικούς από τους Τούρκους φίλους του Jamal Khashoggi.
Επικριτής της κυβέρνησης της Σα. Αραβίας, ο Jamal Khashoggi εισήλθε στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης για να πάρει χαρτιά ώστε να μπορέσει να παντρευτεί, υπενθυμίζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης