Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή άνοδος στο πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ και ΗΠΑ - Στο +0,15% και τα 66,09 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Οριακή άνοδος στο πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ και ΗΠΑ - Στο +0,15% και τα 66,09 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,02% στα 56,23 δολ. ανά βαρέλι
Οριακή άνοδο καταγράφει σήμερα Πέμπτη (7/3) το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση τόσο από τις περικοπές στην παραγωγή ΟΠΕΚ όσο και από τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Βενεζουέλας και του Ιράν.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το Brent ενισχύεται κατά +0,15% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 66,09 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,02% στα 56,23 δολ. ανά βαρέλι.
«Κατά την άποψή μας, η στρατηγική του ΟΠΕΚ είναι να ισορροπήσει την αγορά το συντομότερο συνατόν και να βγει από τις περικοπές μέχρι το τέλος του Ιουνίου προκειμένου να αυξήσει την παραγωγή του παράλληλα με τους παραγωγούς σχιστολιθικού κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους», ανέφερε χθες (6/3) σε σημείωμά της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.
Παράλληλα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι κυρώσεις της Ουάσιγκτον σε βάρος της βιομηχανίας πετρελαίου της Βενεζουέλας και του Ιράν είχαν επίσης επίδραση στην ανοδική πορεία του «μαύρου χρυσού».
Ωστόσο, η αυξημένη παραγωγή των ΗΠΑ εξακολουθεί να περιορίζει μία περαιτέρω άνοδο του πετρελαίου, καθώς τα αποθέματα της χώρας κατέγραψαν μεγαλύτερη άνοδο σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7,1 εκατ. βαρέλια, στα 452,93 εκατ. βαρέλια συνολικά, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στα 2,5 εκατ. βαρέλια.
Όσον αφορά την παραγωγή της χώρας, η άνοδος σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος έχει εξεπεράσει τα 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, στα 12,1 εκατ. βαρέλια συνολικής ημερήσιας παραγωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης