Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (Βρετανία): Την επόμενη εβδομάδα είναι η τελευταία ευκαιρία μας ώστε να εξασφαλίσουμε ένα έγκαιρο Brexit

Hammond (Βρετανία): Την επόμενη εβδομάδα είναι η τελευταία ευκαιρία μας ώστε να εξασφαλίσουμε ένα έγκαιρο Brexit
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι μία επέκταση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit θα δημιουργήσει περισσότερο αβεβαιότητα
Ως την «τελευταία ευκαιρία» της Βρετανίας να εξασφαλίσει ένα έγκαιρο Brexit χαρακτήρισε την ψηφοφορία της ερχόμενης εβδομάδας στο κοινοβούλιο ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Philip Hammond, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε σήμερα (7/3) στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC.
Ειδικότερα, ο κ. Hammond εξέφρασε την ελπίδα του ότι μία νέα συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την πρωθυπουργό της Βρετανίας Theresa May μπορεί να επιτευχθεί μέσα στις επόμενες δύο ημέρες, προκειμένου να εκγριθεί από το κοινοβούλιο της χώρας.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι σε περίπτωση απόρριψης του σχεδίου για μία ακόμη φορά από το κοινοβούλιο, είναι πιθανή μία επέκταση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ένα τέτοιο σενάριο θα οδηγούσε σε περαιτέρω αβεβαιότητα.
«Εάν δεν περάσουμε το σχέδιο από την ουσιαστική ψηφοφορία την Τρίτη θα πάμε σε μία κοινοβουλευτική διαδικασία που πιθανότητα θα οδηγήσει σε μία παράταση της μεταβατικής περιόδου και σε ένα αβέβαιο αποτέλεσμα, περισσότερο αβεβαιότητα για την βρετανική οικονομία, περισσότερο αβεβαιότητα για τους ανθρώπους της χώρας», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών.
«Είναι πολύ σημαντικό οι συνάδελφοί μου να σκεφτούν τις συνέπειες του να μην δεχτούν αυτή τη συμφωνία» πρόσθεσε ο κ. Hammond, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία να σιγουρευτούμε ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε αυτή τη συμφωνία και να εγκαταλείψουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαίρως».
Ο ίδιος επεσήμανε ότι ότι οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ είναι «πάντα» δύσκολες, προσθέτοντας ότι ο Γενικός Εισαγγελέας του Ηνωμένου Βασιλείου Geoffrey Cox είχε μία δύσκολη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει περαιτέρω παραχωρήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης