Τελευταία Νέα
Διεθνή

Times: Ο Maduro μεταφέρει τον χρυσό για να κρατηθεί στη ζωή - H στάση στο Ελ. Βενιζέλος

Times: Ο Maduro μεταφέρει τον χρυσό για να κρατηθεί στη ζωή - H στάση στο Ελ. Βενιζέλος
Η βρετανική εφημερίδα The Times επισημαίνει ότι ο Maduro μετακινεί κρυφά τόνους χρυσού, ενώ αναφέρεται και στο αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος
«Ο Maduro βγάζει χρυσό από τη Βενεζουέλα για να κρατήσει το καθεστώς στη ζωή» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της βρετανικής εφημερίδας The Times, όπου γίνεται λόγος για «μυστηριώδεις πτήσεις» ενώ γίνεται αναφορά και για το αεροσκάφος που προσγειώθηκε, πριν λίγες μέρες, στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, και παρέμεινε εκεί για τέσσερις ώρες.
Mάλιστα, η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας από τους λίγους Ευρωπαίους ηγέτες που στηρίζουν τον Maduro και όχι τον Guaido.
«Μια σειρά από μυστηριώδεις πτήσεις που αναχώρησαν από το Καράκας τις τελευταίες ημέρες έχουν δημιουργήσει υποψίες ότι το καθεστώς του Nicolas Maduro μετακινεί κρυφά τόνους χρυσού από τη χώρα του και τους πουλάει σε εμπόρους στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Την 1η Μαρτίου, ένα Boeing 777 που ανήκει στη ρωσική χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Nordwind και το οποίο θεωρείται ότι δεν είχε επιβάτες, εντοπίστηκε να πετάει από το Καράκας στην Καμπάλα, την πρωτεύουσα της Ουγκάντα.
Σταμάτησε εκεί για λίγες ώρες πριν συνεχίσει στη Ζανζιβάρη και έπειτα επέστρεψε στο Καράκας.
Το ίδιο αεροπλάνο είχε εντοπιστεί στο διεθνές αεροδρόμιο του Καράκας στα τέλη Ιανουαρίου, όπου προφανώς ήταν έτοιμο να πετάξει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με φορτίο 20 τόνων χρυσού αξίας 650 εκατ. λιρών, μια συμφωνία που μπλοκαρίστηκε μετά από πίεση από τις ΗΠΑ.
Ωστόσο αυτή δεν ήταν η μόνη πτήση που παρέδωσε ύποπτο φορτίο από το Καράκας στην Ουγκάντα τις τελευταίες ημέρες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες των Times, μια ευρωπαϊκή εταιρεία τσάρτερ με γραφείο στη Βραζιλία συμφώνησε να μεταφέρει επίσης τέσσερις τόνους σε ράβδους χρυσού από το Καράκας στο Entebbe.

Η στάση στην Αθήνα

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα: «Επιπλέον, η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας ισχυρίστηκε ότι ένα κυβερνητικό αεροσκάφος  που χρησιμοποιήθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών Jorge Arreaza για  κρυφή μεταφορά χρυσού.
Το αεροσκάφος Falcon 900, το οποίο είναι εγγεγραμμένο στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA, πραγματοποίησε μια απρογραμμάτιστη στάση στην Αθήνα στις 2 Μαρτίου μετά την επίσκεψη στο Abu Dhabi.
Η ελληνική αρχή πολιτικής αεροπορίας δήλωσε ότι το αεροπλάνο έλαβε άδεια προσγείωσης μόνο για ανεφοδιασμό.
To αεροσκάφος παρέμεινε στο έδαφος για περισσότερες από τέσσερις ώρες.
Η αντιπολίτευση θεώρησε ότι προσγειώθηκε για να πάρει μία πληρωμή σε ευρώ για μια προηγούμενη παράδοση χρυσού, προτού επιστρέψει στο Καράκας».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης