Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Πρωτοβουλίες για τη χρηματοοικονομική εκπαίδευση των νέων από την Alpha Trust

tags :
Πρωτοβουλίες για τη χρηματοοικονομική εκπαίδευση των νέων από την Alpha Trust
Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού προχώρησε η Alpha Trust
Η Alpha Trust ενισχύοντας τις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, προχώρησε στη συνεργασία με το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, το οποίο σχεδιάζει και υλοποιεί πρωτοπόρα προγράμματα διάχυσης της χρηματοοικονομικής γνώσης.
Το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού (Hellenic Financial Literacy Institute-HFLI) αποτελεί τον πρώτο μη κερδοσκοπικό οργανισμό της χώρας με στόχο την καταπολέμηση του Χρηματοοικονομικού Αναλφαβητισμού. Ιδρύθηκε από τον καθηγητή Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Νίκο Φίλιππα το 2016 και έκτοτε έχει υλοποιήσει πολλαπλές δράσεις με στόχο τη χρηματοοικονομική εκπαίδευση των πολιτών, με ενημερωτικές εκδηλώσεις, έρευνα, δοκίμια σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και επιπλέον δημιουργώντας ισχυρές συνεργασίες με μεγάλους διεθνείς οργανισμούς και επιχειρήσεις.
Η Alpha Trust -ο μεγαλύτερος και παλαιότερος ανεξάρτητος διαχειριστής κεφαλαίων στην Ελλάδα- αξιοποιώντας την τεχνογνωσία των ανθρώπων της συνεισφέρει εδώ και χρόνια στην ενημέρωση του κοινού, καθώς πιστεύει ότι η γνώση βασικών οικονομικών αρχών σε συνδυασμό με την καταπολέμηση του οικονομικού και χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού θα βοηθήσει και τους πολίτες της χώρας και τις επιχειρηματικές μονάδες, βάζοντας τα θεμέλια για ορθολογική και μακροχρόνια βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.
Ο καθηγητής κ. Νίκος Φίλιππας με δήλωσή του αναφέρει: «Χαιρετίζω τη διαρκή συμβολή της Alpha Trust προς τη νέα γενιά. Αποτελεί μία πρωτοπόρο εταιρεία όχι μόνο στην επαγγελματική διαχείριση κεφαλαίων, αλλά και σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης θεωρώντας προτεραιότητά της το ζήτημα της χρηματοοικονομικής ενημέρωσης των νέων. Είμαι βέβαιος πως η συνεργασία μας και ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας του Ινστιτούτου και των εξειδικευμένων στελεχών της Alpha Trust, θα έχουν μία ιδιαίτερα θετική επίδραση στην κοινωνία».
Οι ενημερωτικές δράσεις της Alpha Trust
Η Alpha Trust έχοντας ευαισθησία σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, διοργανώνει κάθε χρόνο ενημερωτικές ημερίδες στις εγκαταστάσεις της, στο πλαίσιο του προγράμματος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece όπου συμμετέχουν μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από σχολεία της Αττικής. Κατά τους θερινούς μήνες, υλοποιεί σταθερά επί πολλά χρόνια προγράμματα πρακτικής άσκησης «internships», φιλοξενώντας τελειόφοιτους φοιτητές και αναλαμβάνοντας την εκπαίδευσή τους στους τομείς διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων, πωλήσεων, λογιστικής και Marketing.
Επιπλέον, η Alpha Trust προωθεί στην πράξη τη συνήθεια της αποταμίευσης με προϊόντα όπως το «Ψιλά-Ψηλά», όπου ο πελάτης μπορεί να αποταμιεύει ακόμα και λίγα χρήματα κάθε μήνα, πετυχαίνοντας ικανοποιητικές αποδόσεις με την πάροδο του χρόνου.
Από πλευράς Alpha Trust, ο κ. Γιώργος Βορβής, Chief Digital & Operations Officer (CDOO) επισημαίνει: «Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού ενισχύουμε τις ενημερωτικές μας δράσεις σε μαθητές Λυκείων, οι οποίοι θα ενημερώνονται σχετικά με τα χρηματοοικονομικά προϊόντα, βασικά θέματα οικονομίας, την χρηματοοικονομική τεχνολογία (FinTech) καθώς και τον επαγγελματικό προσανατολισμό στους χώρους αυτούς, ενώ θα ακολουθεί και ανοικτή συζήτηση μαζί τους. Πιστεύουμε στη δύναμη της ενημέρωσης, ειδικά όταν αυτή γίνεται με το σωστό τρόπο, στην κατάλληλη ηλικία και από τους κατάλληλους ανθρώπους, όπως ο Καθηγητής Χρηματοοικονομικής κ. Φίλιππας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης