Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουτιά στις αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης, λόγω νέων TLTROs - Στο 2,48% το ιταλικό 10ετές

Βουτιά στις αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης, λόγω νέων TLTROs - Στο 2,48% το ιταλικό 10ετές
Η ΕΚΤ ανακοίνωσε έναν νέο γύρο TLTROs για τις ευρωπαϊκές τράπεζες
(upd) Ράλι καταγράφει η αγορά ομολόγων της Ευρωζώνης μετά τη σημερινή (6/3/2019) απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να ανακοινώσει έναν νέο γύρο TLTROs (targeted longer-term refinancing operations) για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.
Η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ, παράλληλα, άλλαξε το guidance, σημειώνοντας ότι θα παραμείνουν αμετάβλητα έως το τέλος του 2019 και όχι έως το καλοκαίρι τους τρέχοντος έτους.
Η νέα σειρά των μακροπρόθεσμων δανείων διετούς διάρκειας (TLTRO III) θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2019 και θα διαρκέσει έως τον Μάρτιο του 2021.
Όπως τονίζει η ΕΚΤ, ο νέος γύρος TLTROs θα βοηθήσει στη διασφάλιση ευνοϊκών πιστωτικών συνθηκών.
Η ΕΚΤ θα εξακολουθήσει να επανεπενδύει το σύνολο των εσόδων από τα ομόλογα που ωριμάζουν και έχουν αγοραστεί στο πλαίσιο του προγράμματος αγορών ομολόγων (APR) για μεγάλο χρονικό ορίζοντα, μετά και τη χρονική στιγμή της πρώτης αύξησης επιτοκίων και για όσο χρειαστεί ώστε να διατηρηθούν οι ευνοϊκές συνθήκες ρευστότητας.
Στον απόηχο της είδησης, οι πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια περιορίστηκαν, ενώ, αντίθετα, το ευρώ γύρισε σε αρνητικό έδαφος.
Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου διολίσθησε στο 2,476%, από 2,614% στο προηγούμενο κλείσιμο.


Η απόδοση του 30ετούς υποχώρησε στο 3,528%, ενώ του 2ετούς «βούλιαξε» στο 0,090%.
Βελτίωση κατέγραψαν οι αποδόσεις των ομολόγων και των υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης:
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας σημείωσε πτώση στο 0,066%, ενώ του αντίστοιχου γαλλικού υποχώρησε στο 0,425%.
Βελτίωση καταγράφεται και στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, με την απόδοση του 10ετούς της Πορτογαλίας να υποχωρεί στο 1,344%, ενώ του αντίστοιχου ισπανικού κατέγραψε βουτιά στο 1,063%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης