Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στο ευρώ, μετά την ανακοίνωση νέου γύρου TLTROs από την ΕΚΤ - Πτώση -0,3% στο 1,127 δολ.

tags :
Πιέσεις στο ευρώ, μετά την ανακοίνωση νέου γύρου TLTROs από την ΕΚΤ - Πτώση -0,3% στο 1,127 δολ.
Σε αρνητικό έδαφος γύρισε το ευρώ μετά την ανακοίνωση νέου γύρου TLTROs από την ΕΚΤ
Σε αρνητικό έδαφος γύρισε το ευρώ μετά τη σημερινή (6/3/2019) απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να ανακοινώσει έναν νέο γύρο TLTROs (targeted longer-term refinancing operations) για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.
Η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ, παράλληλα, άλλαξε το guidance, σημειώνοντας ότι θα παραμείνουν αμετάβλητα έως το τέλος του 2019 και όχι έως το καλοκαίρι τους τρέχοντος έτους.
Η νέα σειρά των μακροπρόθεσμων δανείων διετούς διάρκειας (TLTRO III) θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2019 και θα διαρκέσει έως τον Μάρτιο του 2021.
Όπως τονίζει η ΕΚΤ, ο νέος γύρος TLTROs θα βοηθήσει στη διασφάλιση ευνοϊκών πιστωτικών συνθηκών.
Η ΕΚΤ θα εξακολουθήσει να επανεπενδύει το σύνολο των εσόδων από τα ομόλογα που ωριμάζουν και έχουν αγοραστεί στο πλαίσιο του προγράμματος αγορών ομολόγων (APR) για μεγάλο χρονικό ορίζοντα, μετά και τη χρονική στιγμή της πρώτης αύξησης επιτοκίων και για όσο χρειαστεί ώστε να διατηρηθούν οι ευνοϊκές συνθήκες ρευστότητας.
Στον απόηχο της είδησης, οι πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια περιορίστηκαν, ενώ, αντίθετα, το ευρώ γύρισε σε αρνητικό έδαφος.
Περί τις 15:15, το ευρώ υποχωρεί κατά 0,3% έναντι του δολαρίου, στο 1,127 δολ.


Σε σχέση με την στερλίνα, το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί οριακά, στις 85,79 πένες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης