Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

OTOE: Εικοσιτετράωρη απεργία στις 20/3 στις τράπεζες λόγω επιχειρησιακής σύμβασης

tags :
OTOE: Εικοσιτετράωρη απεργία στις 20/3 στις τράπεζες λόγω επιχειρησιακής σύμβασης
Σφοδρή επίθεση στις τράπεζες από την Ομοσπονδία των Τραπεζοϋπαλλήλων για την επιχειρησιακή σύμβαση
Σε εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προχωρά στις 20 Μαρτίου η ΟΤΟΕ καθώς διαπιστώνεται αδιέξοδο στις συζητήσεις για υπογραφή κλαδικής σύμβασης με τις τράπεζες.
Σε ανακοίνωσή της εξαπολύει σφοδρή επίθεση στις τράπεζες αναφέροντας χαρακτηριστικά « Δεν δεχόμαστε ελεημοσύνη, έχουμε αξιοπρέπεια, είμαστε εργαζόμενοι».
Όπως αναφέρει η ΟΤΟΤΕ κατά την 3η συνάντηση που είχε χθες η ΟΤΟΕ με τους εκπροσώπους των Τραπεζών για την υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, οι εκπρόσωποι των Διοικήσεων απάντησαν αρνητικά στα βασικά αιτήματα της. «Αρνήθηκαν προκλητικά να δεσμευτούν για σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών που υπέστησαν οι τραπεζοϋπάλληλοι και προχώρησαν σε μια προσβλητική πρόταση με «αύξηση» 2€ το μήνα στους εργαζόμενους που βρίσκονται από το 17ο κλιμάκιο και πάνω, τον Ιούλιο του 2020 και 2€ ακόμα… τον Ιούλιο του 2021!!!
Η ΟΤΟΕ επισημαίνει πως «Φαίνεται ότι οι νέες Διοικήσεις των Τραπεζών και οι νέοι εντολοδόχοι μέτοχοι που έχουν την εξουσία στο τραπεζικό σύστημα σήμερα, δεν κατάλαβαν ότι είναι μεγάλο ολίσθημα να θεωρούν ότι η ιστορική Ομοσπονδία των τραπεζοϋπαλλήλων υποβάλλει αιτήματα επαιτείας και όχι αιτήματα που εκφράζουν τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Για μια ακόμα φορά - όπως κάνουν σταθερά εδώ και μια δεκαετία - επικαλέστηκαν τις οικονομικές δυσκολίες που έχουν λόγω του «υψηλού» λειτουργικού – εργασιακού κόστους. Τόλμησαν, μάλιστα, να αναφέρουν ότι οι προτάσεις τους στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για την Κλαδική Σ.Σ.Ε. είναι οι πλέον ενδεδειγμένες για να μην υποχρεωθούν να προχωρήσουν σε απολύσεις, επιβεβαιώνοντας έτσι την αποστασιοποίησή τους από μια σαφή δέσμευση για την προστασία της απασχόλησης που διεκδικεί η ΟΤΟΕ».
Είναι τουλάχιστον πρόκληση κατά την ΟΤΟΕ «να ισχυρίζονται οι Διοικήσεις και οι μέτοχοι των Τραπεζών μέσω των εκπροσώπων τους στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ότι οι Τράπεζες αδυνατούν… λόγω κόστους να ικανοποιήσουν τα στοιχειώδη αλλά βασικά αιτήματα του κλάδου μας όταν είναι γνωστά τα υψηλά έξοδα των μεγαλοστελεχών και των υμετέρων συμβούλων και συμβουλευτικών εταιρειών που χρησιμοποιούν ασταμάτητα».
Πάντως παρά την απόφαση για απεργία και τον επιθετικό χαρακτήρα της η ΟΤΟΕ αφήνει παράθυρο συμφωνίας κάνοντας λόγο για τελευταία ευκαιρία που έχουν οι Τράπεζες για συμφωνία στη συνάντηση που έχει καθοριστεί για την ερχόμενη Τρίτη 12 Μαρτίου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης