Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αλλού ανέμεναν τη διόρθωση, από αλλού ήρθε

tags :
Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αλλού ανέμεναν τη διόρθωση, από αλλού ήρθε
ΑΓΟΡΑ: Από αλλού περιμέναμε τη διόρθωση από αλλού ήρθε. Μικρή υποχώρηση τελικά αλλά και σήμερα μεγάλη η κίνηση αφού βρέθηκε ενδοσυνεδριακά η αγορά στις 715 μονάδες και στο +1,17% και έκλεισε με απώλειες 0,39%.

Μέσα στη συνεδρίαση έφτασε να χάνει 0,92% και να βρίσκεται στις 700 μονάδες. Η υπέρβαση των 715 μονάδων δεν έγινε και ίσως χρειαστεί κάποιες ανάσες για να πάρει δυνάμεις.

Να ξεκουραστούν λίγο και οι αγοραστές από την υπερπροσπάθεια στις τράπεζες. Σήμερα πάλι δόθηκαν μυθικές μάχες. Αυτές τις ημέρες η αγορά θυμίζει κάτι από τις παλιές καλές μέρες.

ΕΚΤ: Από τη μία τα λόγια του ευρωπαίου κεντρικού τραπεζίτη είναι καλά για τις τράπεζες σε ό,τι έχει να κάνει με τα φθηνά δάνεια, αλλά από την άλλη εμφανίστηκε εξαιρετικά επιφυλακτικός.

ALPHA BANK: Πήγε μέχρι τα 1,3040 ευρώ αλλά έκλεισε στα 1,2650 ευρώ με μικρή άνοδο 0,40%. Στο τέλος οι αγοραστές ζητούσαν 1,4 εκατ. τεμάχια ενώ ο συνολικός όγκος πέρασε τα 9,8 εκατ. τεμάχια. Τρομερή κίνηση από τη μετοχή.

Έγινε πακέτο στο κλείσιμο 3,6 εκατ. τεμάχια στα 1,26 ευρώ συνολικής αξίας 4,6 εκατ. ευρώ. Από τον συνολικό τζίρο στα πακέτα των 7,1 εκατ. ευρώ η Alpha έκανε τα περισσότερα.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Δεν διορθώνει με τίποτα. Μόνο ενδοσυνεδριακά. Έχει κάνει εξαιρετικές συνεδριάσεις και σήμερα ενισχύθηκε 2% και έκλεισε στα 1,4280 ευρώ με τους αγοραστές να ζητάνε σχεδόν 180 χιλ. τεμάχια και ο συνολικός όγκος ανήλθε στα 4,9 εκατ. τεμάχια.

ΕΘΝΙΚΗ: Μπορεί να έκλεισε με μικρές απώλειες αλλά είχε και αυτή μεγάλο όγκο και βέβαια ενδοσυνεδριακά πήγε μέχρι τα 1,6870 ευρώ.

EUROBANK: Απώλειες 1,09% με όγκο 10,8 εκατ. τεμάχια. Με αγοραστές καλούς και αυτή στην τιμή κλεισίματος των 0,6380 ευρώ.

ΤΖΙΡΟΣ: Δεν έχουμε παράπονο από το σημερινό τζίρο ο οποίος μαζί με τα πακέτα ξεπέρασε οριακά τα 55 εκατ. ευρώ. Αν συμμετείχαν περισσότερες μετοχές ίσως πήγαινε καλύτερα.

VIOHALCO: Δυνατή διόρθωση 3,73% με όγκο 93 χιλ. τεμάχια και τιμή 2,97 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Υποχώρησε 2,27% και έκλεισε στα 1,5520 ευρώ. Έρχεται εκποίηση άνω των 300 χιλ. τεμαχίων και ίσως οι αγοραστές να θελήσουν να πάρουν τα χαρτιά χαμηλότερα.

JUMBO: Σε αυτή τη μετοχή στηρίχθηκε η αγορά σήμερα αφού η άνοδος κατά 2,40% βοήθησε στο να περιοριστούν οι απώλειες.

MOTOR OIL: Και η δική της άνοδος κατά 1,39% βοήθησε την αγορά. Αποτίμηση 2,43 δισ. ευρώ

LAMDA DEV.: Φαινόταν η αδυναμία της να περάσει πάνω από τα 6,50 ευρώ. Υποχώρησε 1,71% και έκλεισε στα 6,34 ευρώ με όγκο 53 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΤΡΑΚ: Χθες ενισχύθηκε σημαντικά με μικρό όγκο και σήμερα πάλι με μικρό όγκο έχασε την άνοδο. Στα 2,50 ευρώ η μετοχή με αποτίμηση 35 εκατ. ευρώ που είναι εννοείται χαμηλή.

ΕΚΤΕΡ: Την πίεσαν αρκετά και με καλό όγκο για τα δεδομένα της. Προφανώς κάποιοι παίρνουν τα κέρδη τους και ας ελπίσουμε πως θα τα τοποθετήσουν σωστά. Στα 1,28 ευρώ με απώλειες 5,88% και όγκο 56 χιλ. τεμάχια.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Γενικότερα παρατηρείται μία αδυναμία στα μικρομεσαία και κάποιες πιέσεις που μέρος αυτών έχει να κάνει με το ράλι στις τράπεζες. Ας ελπίσουμε να μην κάψουν τα χέρια τους.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης