Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Κατά 1,9% αναπτύχθηκε η οικονομία, σε ετήσια βάση, το δ΄ 3μηνο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Ιαπωνία: Κατά 1,9% αναπτύχθηκε η οικονομία, σε ετήσια βάση, το δ΄ 3μηνο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Σε σύγκριση με το προηγούμενου τρίμηνο, το ΑΕΠ της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 0,5%
Με ταχύτερους ρυθμούς, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, επεκτάθηκε η οικονομία της Ιαπωνίας για το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (8/3) στοιχεία της κυβέρνησης, εν μέσω ισχυρότερων εταιρικών δαπανών.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 1,9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, την ίδια στιγμή που οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ετήσια ανάπτυξη της τάξεως του 1,4%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, το ΑΕΠ της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 0,5% έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων στο 0,3%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν κατά 2,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, την ίδια στιγμή που οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για τριμηνιαία άυξηση της τάξεως του 2,4%.
Όσον αφορά την ιδιωτική κατανάλωση, σημειώθηκε αύξηση κατά 0,4% σε τριμηνιαία βάση, έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων στο 0,6%, ενώ η εξωτερική ζήτηση αφαίρεσε 0,3 ποσοστιαίες μονάδες από την ανάπτυξη.
Παρά την επί τα βελτίω αναθεώρηση των στοιχείων, ορισμένοι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι οι αβεβαιότητες που σχετίζονται με την παγκόσμια οικονομία θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο του 2019.
Σημειώνεται ότι χθες (7/3) η Στατιστική ΥΠηρεσία της Ιαπωνίας δήλωσε ότι οι οικονομικοί δείκτες του Ιανουαρίου «σηματοδοτούν μία πιθανή καμπή», γεγονός που σημαίνει ότι η οικονομία ενδέχεται να έφτασε στην «κορυφή» τους προηγούμενους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης