Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini: Δεν θα καταρρεύσει η κυβέρνηση … λόγω του TAV - Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε

tags :
Salvini: Δεν θα καταρρεύσει η κυβέρνηση … λόγω του TAV - Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε
Διχασμένη η κυβέρνηση Conte για το τεράστιο έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης Τορίνο - Λυών
Την πρόθεση του να προχωρήσει το σχέδιο της σιδηροδρομικής σύνδεσης Τορίνο – Λυών (γνωστό και ως TAV), το οποίο προκαλεί έντονες αντιδράσεις όχι μόνο στην ιταλική κοινωνία αλλά και στο εσωτερικό της ιταλικής κυβέρνησης εξέφρασε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Matteo Salvini.
Σε δηλώσεις του ο Salvini υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να διαλυθεί η κυβέρνηση λόγω του συγκεκριμένου έργου, στο οποίο αντιτίθεται τόσο το Κίνημα των 5 Αστέρων όσο και ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte, ο οποίος εξέφρασε και αυτός αμφιβολίες για την υλοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής, καλώντας τον Salvini να το ξανασκεφτεί.
«Είμαι αποφασισμένος να πάω μέχρι τέλους» είχε αναφέρει ο Salvini, τοποθέτηση που προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού του εταίρου, Luigi Di Maio, ο οποίος τον χαρακτήρισε ανεύθυνο για το ότι απειλεί την κυβέρνηση με κατάρρευση.
«Εγώ ανεύθυνος.
Όχι, είμαι συνεπής.
Σε κάθε περίπτωση, δεν σκανδαλίστηκα από αυτά που είπε ο Di Maio.
Πάντα δουλεύω έτσι ώστε να φέρω πιο κοντά τις διαφορετικές απόψεις» υποστήριξε ο Salvini.
«Οι συμβάσεις TAV πρέπει να αρχίσουν.
Αυτό είναι που με ενδιαφέρει.
Το συμβόλαιο της κυβέρνησης λέει ότι το project πρέπει να αναθεωρηθεί, κάτι που είναι σωστό.
Το κόστος και η δομή μπορούν να μειωθούν και είναι σωστό να ζητηθεί μια μεγαλύτερη συνεισφορά από την Ευρώπη και τη Γαλλία.
Αλλά δεν μπορεί να σταματήσει και βασίζομαι στο ότι η λογική θα επικρατήσει στο τέλος.
Η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο της» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του RTL ο Salvini, ο οποίος αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του για το έργο της κυβέρνησης εδώ και 9 μήνες, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Conte έχει ακόμα πολλά να προσφέρει.
Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης Τορίνο – Λυών, το κόστος του οποίου εκτιμάται κατ’ελάχιστο στα 8,6 δις ευρώ, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ιταλία με τους επικριτές να κάνουν λόγο για «διασπάθιση δημόσιου χρήματος» την ώρα που οι ανάγκες για Παιδεία και Υγεία είναι τεράστιες.
Μάλιστα, πολλοί κατηγορούν τον Salvini ότι προωθεί το μεγάλο αυτό έργο διότι αυτό θέλει η Ένωση των Βιομηχάνων ενώ πολλοί επικρίνουν την κατασκευή του έργου και για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον (το έργο προβλέπει μεταξύ άλλων μια σήραγγα 57,5 χιλιομέτρων στις ιταλικές και γαλλικές Άλπεις)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης