Τελευταία Νέα
Διεθνή

Varadkar (Ιρλανδία): Το Brexit είναι πρόβλημα της Βρετανίας, όχι της ΕΕ - Πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω συμβιβασμοί

Varadkar (Ιρλανδία): Το Brexit είναι πρόβλημα της Βρετανίας, όχι της ΕΕ - Πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω συμβιβασμοί
Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδία τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάνει ήδη «πολλούς συμβιβασμούς»
Τη θέση ότι το Brexit είναι ένα πρόβλημα το οποίο δημιούργησε η Μεγάλη Βρετανία διατύπωσε σήμερα (8/3) ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Leo Varadkar, τονίζοντας παράλληλα ότι η Βρετανία είναι αυτή που πρέπει να κάνει παραχωρήσεις, και όχι η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ειδικότερα, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «έχουμε κάνει ήδη πολλούς συμβιβασμούς και αυτό που δεν είναι προφανές είναι το τι προσφέρει η βρετανική κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ιρλανδία, εάν επιθυμούν από εμάς να κάνουμε οποιονδήποτε περαιτέρω συμβιβασμούς».
«Νομίζω ότι απαιτείται μία αλλαγή προσέγγισης από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ώστε να καταλάβει ότι το Brexit είναι ένα πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Varadkar, διευκρινίζοντας πως «αυτό που συμφωνήθηκε ήταν ήδη ένας συμβιβασμός».
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Ιρλανίας πρόσθεσε ότι η Βρετανία δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την επικύρωση της συμφωνίας, «οπότε πρέπει να αποτελέσει ερώτημα το τι είναι πρόθυμοι να μας προσφέρουν».
«Ήμασταν και εξακολοθούμε να είμαστε στην ευχάριστη θέση να εφαρμόσουμε το backstop μόνο στη Βόρεια Ιρλανδία εάν θέλουν να επιστρέψουμε σε αυτό», τόνισε ο κ. Varadkar, τονίζοντας παράλληλα πως «δεν χρειάζεται να παγιδεύει ή να κρατάει όλη τη Μεγάλη Βρετανίας στο τελωνειακό έδαφος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης