Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μάνθος (Aenaon Markets): Το όρια της καθοδικής εκτόνωσης και τι αναμένεται για τη συνέχεια

tags :
Μάνθος (Aenaon Markets): Το όρια της καθοδικής εκτόνωσης και τι αναμένεται για τη συνέχεια
Η άρνηση διαπερατότητας της ζώνης αντίστασης των 715 με 700 μονάδων έχουν καλλιεργήσει συνθήκες βραχυχρόνιας αμφιβολίας
Η άρνηση διαπερατότητας της ζώνης αντίστασης των 715 με 700 μονάδων με τη ταυτόχρονη αποτύπωση άνω σκιών στα ημερήσια candlesticks του Γενικού Δείκτη έχουν καλλιεργήσει συνθήκες βραχυχρόνιας αμφιβολίας περαιτέρω ανοδικής συνέχειας προς τις 742 μονάδες, με επακόλουθο τη μερική κατοχύρωση κερδών από τους ενεργούς επενδυτές, αναφέρει στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά, ο Απόστολος Μάνθος, υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στην Aenaon Markets.
Για τη συνέχεια η αδυναμία διατήρησης του δείκτη κοντά στο επίπεδο αντιπαράθεσης των 700 με 690 μονάδων θα προκαλέσει διαγραμματικές συνθήκες μίας καθοδικής εκτόνωσης προς την πρώτη στήριξη των 678 μονάδων, τονίζει ο αναλυτής.
Γενικά, στην ανοδική αυτή κίνηση, που έχει πραγματοποιήσει ο Γενικός Δείκτης στις τελευταίες συνεδριάσεις το θετικό στοιχείο είναι η δραπέτευσή του πάνω από τη λιμνάζουσα περιοχή των 650 με 660 μονάδων.
Το αρνητικό όμως στοιχείο είναι ότι η ατμομηχανή της ανόδου είναι ο τραπεζικός κλάδος, όπου δυστυχώς στα τελευταία χρόνια είθισται το «κάρβουνο» της προωθητικής κίνησης να σώνεται γρήγορα με ότι αυτό συνεπάγεται για τη μετέπειτα βραχυχρόνια πορεία του Γενικού Δείκτη, αναφέρει ο κ.Μάνθος.
Το όριο των 1855 μονάδων, που είχε θέσει ως στόχο ο μεσοπρόθεσμος ανοδικός στροφέας προσέγγισε ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 δείχνοντας όμως κάπου εκεί εμφανή διαγραμματική κόπωση.
Ζητούμενο για τη συνέχεια είναι στην εν εξελίξει πτωτική κίνηση να μην απειλήσει με καθοδική τμήση τόσο το ανοδικό κανάλι του περασμένου Δεκεμβρίου, στις 1768 μονάδες περίπου, όσο και ηοριζόντια στήριξη των 1780 μονάδων.
Έτσι ενώ από τη μια πλευρά η επιβεβαιωμένη διατήρηση του FTSE 25 μέσα στο κανάλι θα δημιουργήσει προϋποθέσεις ανοδικής κίνησης άνω των 1900 μονάδων, από την άλλη η καθοδική καταστρατήγηση θα μπορούσε να τον ωθήσει για ακόμα μια φορά πάνω στο επίπεδο κρούσης των 1710 μονάδων.
Τέλος κατά γράμμα ακολούθησε ο Τραπεζικός Δείκτης το ανοδικό σενάριο, που είχαμε εκθέσει στην προηγούμενη τεχνική ανάλυση, καθώς μετά την ανοδική διάσπαση της καθοδικής γραμμής τάσης “R” κινήθηκε με διαγραμματικό θράσος προς το πολύ σημαντικό πεδίο αλλαγής τάσης μεταξύ των 563 με 550 μονάδων.
Πεδίο όμως το οποίο αποδείχθηκε αρκετά σκληρό για να «πατηθεί» καθώς σε τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις αποτυπώθηκαν αντίστοιχες άνω σκιές ανοδικής άρνησης.
Ο σχηματισμός αυτός βάζει το Τραπεζικό Δείκτη σε έναν άμεσο καθοδικό πειρασμό προσέγγισης της περιοχής των 510 με 500 μονάδων, καταλήγει ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης