Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης για Εθνικό Εκλογικό Δίκτυο: Fake news τα περί μεγάλου αδελφού στο διαδίκτυο

Χαρίτσης για Εθνικό Εκλογικό Δίκτυο: Fake news τα περί μεγάλου αδελφού στο διαδίκτυο
Αιχμηρή απάντηση στη Νέα Δημοκρατία για τα περί «μεγάλου αδελφού στο διαδίκτυο», δίνει ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης
Αιχμηρή απάντηση στη Νέα Δημοκρατία και σε μέσα ενημέρωσης, για τα περί «μεγάλου αδελφού στο διαδίκτυο» και «λογοκρισίας», αναφορικά με το Εθνικό Εκλογικό Δίκτυο που προβλέπει νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ, δίνει ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σε γραπτή δήλωσή του.
Όπως διευκρινίζει ο υπουργός, «η νέα μεγάλη “συνωμοσία” που ανακάλυψε η ΝΔ και τα φιλικά προς αυτή μέσα, δεν είναι παρά μια επιτροπή τεχνικού-επιστημονικού χαρακτήρα», η οποία «θα προτείνει το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των fake news, την καλύτερη οχύρωση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών και τη διαφάνεια στη χρήση του διαδικτύου».
Η πλήρης δήλωση του κ. Χαρίτση:
«Ο τρόπος με τον οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση και τα φιλικά σε αυτήν μέσα ενημέρωσης διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και τερατολογούν περί δήθεν “λογοκρισίας” ή «μεγάλου αδελφού στο διαδίκτυο, ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών, αποτελεί την πιο ηχηρή απόδειξη της ανάγκης να ενισχυθεί στη χώρα μας η ευαισθητοποίηση για το θέμα των fake news. Κατανοούμε, φυσικά την ανάγκη της Νέας Δημοκρατίας να εφευρίσκει διαρκώς αφορμές για να επιτεθεί στην κυβέρνηση, αφού δεν μπορεί να αρθρώσει ουσιαστικό αντιπολιτευτικό λόγο.
Είναι ωστόσο προκλητικό και αποτελεί τον ορισμό των fake news, να κατηγορεί την κυβέρνηση γιατί υλοποιεί τις συστάσεις της Ε.Ε. προς όλα τα κράτη-μέλη για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτουν οι σύγχρονες τεχνολογίες στη λειτουργία της δημοκρατίας.
Η νέα μεγάλη "συνωμοσία" που ανακάλυψε η ΝΔ και τα φιλικά προς αυτή μέσα, δεν είναι παρά μια επιτροπή τεχνικού-επιστημονικού χαρακτήρα, συναποτελούμενη από υπηρεσιακά στελέχη και μέλη ανεξάρτητων αρχών, που θα μελετήσει αυτές τις προκλήσεις και θα προτείνει το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των fake news, την καλύτερη οχύρωση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών και τη διαφάνεια στη χρήση του διαδικτύου.
Ούτε παρακολούθηση λοιπόν, ούτε λογοκρισία αλλά μια πρωτοβουλία σαν και αυτή που έχουν λάβει πλείστες άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη Ν.Δ στον ολισθηρό δρόμο της αντιπαράθεσης με ψευδείς ειδήσεις, θεωρίες συνωμοσίας και ακατάσχετη κινδυνολογία. Η λογική του κατήφορου άλλωστε, είναι ο πάτος. Το υπουργείο Εσωτερικών θα συνεχίσει να κάνει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τη δουλειά του, σε άμεση συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς, για τη διεξαγωγή μιας από κάθε άποψη άψογης εκλογικής διαδικασίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης