Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρά κέρδη 1% για τον χρυσό, στα 1.299,30 δολ. ανά ουγγιά - Οριακή εβδομαδιαία άνοδος

tags :
Ισχυρά κέρδη 1% για τον χρυσό, στα 1.299,30 δολ. ανά ουγγιά - Οριακή εβδομαδιαία άνοδος
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με άνοδο 1% ή 13,20 δολ., στα 1.299,30 δολ. ανά ουγγιά
Με ισχυρά κέρδη έκλεισε σήμερα (8/3/2019) ο χρυσός, με τους επενδυτές να στρέφονται στην ασφάλεια του πολύτιμου μετάλλου εν μέσω των ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία, που άσκησαν πιέσεις στις αγορές μετοχών και στο δολάριο.
Σημερινά στοιχεία έδειξαν πως τον Φεβρουάριο του 2019 δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ οι λιγότερες θέσεις εργασίας σε διάστημα 17 μηνών, σε μία ένδειξη που θα μπορούσε να εγείρει φόβους για μια απότομη επιβράδυνση στην αμερικανική οικονομική δραστηριότητα.
Ειδικότερα, οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν μόλις κατά 20.000 τον περασμένο μήνα, ο μικρότερος ρυθμός αύξησης από τον Σεπτέμβριο του 2017, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν μια πολύ μεγαλύτερη αύξηση κατά 180.000.
Την ίδια ώρα, απογοητευτικά ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν και για την οικονομία της Κίνας, που ενέτειναν τους φόβους για μια επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.
Σημερινά στοιχεία έδειξαν επίσης μια ετήσια «βουτιά» στις εξαγωγές της Κίνας κατά 20,7% για τον Φεβρουάριο του 2019, μετά από ετήσια άνοδο 9,1% τον Ιανουάριο, με το κινεζικό εμπορικό πλεόνασμα να διαμορφώνεται στα 4,12 δισ. ευρώ, καταγράφοντας σημαντική πτώση σε σχέση με τα 39,16 δισ. δολ. του Ιανουαρίου.
Τα αδύναμα οικονομία στοιχεία για τις ΗΠΑ και την Κίνα ήρθαν μόνο λίγες ώρες μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για την οικονομία της Ευρωζώνης.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 1% ή 13,20 δολ., στα 1.299,30 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,3% στις 97,4 μονάδες, ενώ το ευρώ σημείωνε άνοδο 0,4% έναντι του δολαρίου, στο 1,124 δολ.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Σε εβδομαδιαία βάση, ο χρυσός ενισχύθηκε μόλις κατά 10 σεντς.
Στο επίκεντρο παραμένουν και οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, εξέφρασε σήμερα την πεποίθηση ότι οι ΗΠΑ μπορούν να συνάψουν μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα, αλλά πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι η χώρα του θα τα πάει «πολύ καλά» με ή χωρίς συμφωνία με τη μεγάλη ασιατική οικονομία.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης