Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Presse: Η Γερμανία πρέπει να συνειδητοποιήσει τον ηγετικό της ρόλο στην Ευρώπη και σε στρατιωτικό επίπεδο

Die Presse: Η Γερμανία πρέπει να συνειδητοποιήσει τον ηγετικό της ρόλο στην Ευρώπη και σε στρατιωτικό επίπεδο
Τα καθήκοντα της διαδόχου της Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer, είναι τεράστια, απαραίτητες οι επενδύσεις σε πεπαλαιωμένες υποδομές 
Για τα τρία σημαντικά στοιχήματα της Ευρώπης που θα σώσουν την αξιοπιστία και το κύρος της στην διεθνή πολιτική σκηνή κάνει λόγο η αυστριακή Die Presse.
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «η Ευρώπη μπορεί να διασώσει την ηγετική της παρουσία μόνο εάν οι ευρωεκλογές οδηγήσουν σε μια καθαρή πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε μια ισχυρή Κομισιόν, αν η Γερμανία συνειδητοποιήσει τον ηγετικό της ρόλο και σε στρατιωτικό επίπεδο- μέσα από μια νέα πειθαρχία- και αν αναθερμανθεί το παλιό δίπολο Γερμανίας - Γαλλίας».
«Τα καθήκοντα για την νέα επικεφαλής του CDU και διάδοχος της Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer, είναι τεράστια: απαραίτητες επενδύσεις σε πεπαλαιωμένες υποδομές είναι εξίσου σημαντικές με ένα ξεκαθάρισμα των σχέσεων εξουσίας εντός της Γερμανίας. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει νέες εκλογές».

Orban και Salvini απειλούν την ΕΕ 

Την αμφιλεγόμενη «πολιτική ηθική» του Ούγγρου πρωθυπουργού Victor Orban αλλά του Matteo Salvini στην Ιταλία έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχολιάζει η Straubinger Tagblatt σημειώνοντας: «Το ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός πολεμά την ΕΕ από τη μια πλευρά αλλά από την άλλη λαμβάνει ετησίως περίπου 40 δις ευρώ από ευρωπαϊκές επιδοτήσεις για να τροφοδοτήσει τον κρατικό προϋπολογισμό, αποτελεί ένα πρωτοφανές πρότυπο διπλής ηθικής.
Το ότι επίσης ο Ιταλός υπ. Εσωτερικών Salvini καταφέρεται για άλλη μια φορά με δηλώσεις του κατά της ΕΕ αλλά ταυτόχρονα απαιτεί από τις Βρυξέλλες νέα δώρα, αποτελούν ασύμβατες καταστάσεις. Οι δυνάμεις που θέλουν να καταστρέψουν την ΕΕ πρέπει να καταπολεμηθούν. Αυτό αποτελεί καθήκον όλων των πολιτικών, σε όλα τα επίπεδα πολιτικής εκπροσώπησης.
Οι μισές αλήθειες για την ΕΕ καταστρέφουν το κοινό ευρωπαϊκό κεκτημένο, εξαπατούν τους ψηφοφόρους και ισχυροποιούν εκείνους που στρέφονται εναντίον όλων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης