Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κούλογλου (ΣΥΡΙΖΑ): Η άνοδος της ακροδεξιάς στις Ευρωεκλογές θα επηρεάσει τους Ευρωπαίους στην καθημερινότητα τους

Κούλογλου (ΣΥΡΙΖΑ): Η άνοδος της ακροδεξιάς στις Ευρωεκλογές θα επηρεάσει τους Ευρωπαίους στην καθημερινότητα τους
Η ΕΕ αποφασίζει για το τι τρώμε και πόσες ώρες δουλεύουμε και σε όλα αυτά η ακροδεξιά έχει οπισθοδρομικές θέσεις 
«Ο κίνδυνος της ακροδεξιάς στις Ευρωεκλογές του Μαΐου δεν είναι κάτι αφηρημένο ή ιδεολογικό αλλά θα επηρεάσει την καθημερινότητα των πολιτών και στην Ελλάδα, δεδομένου ότι το 70% των αποφάσεων λαμβάνονται εδώ, στις Βρυξέλλες », τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.
Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως «η επόμενη μέρα των Ευρωεκλογών θα είναι η μέρα των προοδευτικών συμμαχιών. Η μέρα, όπου θα είναι επιτακτική η ανάγκη να ξεπεραστούν οι παλιότερες διαφορές και τα μίση, διότι η ακροδεξιά, πράγματι, αναμένεται να βγει ενισχυμένη. Αυτό σημαίνει ότι θα επηρεαστεί και η παραδοσιακή δεξιά και ότι υπάρχει κίνδυνος να επηρεαστεί όλη η ατζέντα και οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς τα δεξιά. Προς το οπισθοδρομικό δηλαδή».
Υπογραμμίζει ακόμη ότι η άνοδος της ακροδεξιάς στην ΕΕ θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις καθημερινές μας αποφάσεις καθώς «η Ευρωπαϊκή Ένωση, αποφασίζει για το τι τρώμε κι αν τρώμε μεταλλαγμένα ή όχι, μέχρι τις ώρες εργασίας.
Και σε όλα αυτά τα θέματα η ακροδεξιά έχει οπισθοδρομικές θέσεις.
Όπως λέει χαρακτηριστικά «δεν υπήρξε ψηφοφορία που να αφορά τα θέματα των νέων, των γυναικών, για το περιβάλλον, για τους εργαζόμενους, που η ακροδεξιά να μην ψήφισε αντίθετα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αυστρία επανέφεραν το 12ωρο. Στην Ουγγαρία εισήγαγαν τον διαβόητο νόμο της σκλαβιάς, που προβλέπει 400 ώρες υποχρεωτικής υπερωρίας το χρόνο και χωρίς να πληρώνεται».
Κάνοντας απολογισμό της 5ετούς θητείας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Κούλογλου υπογραμμίζει τη θετική μεταμόρφωση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό και υποστηρίζει ότι καταλυτικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία στηρίζεται από όλες τις ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκτός από την ακροδεξιά.
Ωστόσο, παραδέχεται οτι ήταν λάθος η ψήφιση από το Ευρωκοινοβούλιο της προστασίας των μυστικών των εταιρειών, μια μόλις εβδομάδα μετά την αποκάλυψη των Panama papers που ανέδειξαν τις offshore εταιρείες και πώς οι μεγάλες εταιρείες φοροδιαφεύγουν.
«Υπόθεση που αποκαλύφθηκε χάρη στη δράση των πληροφοριοδοτών δημοσίου συμφέροντος. Εκεί γίναμε έξαλλοι, καθώς αν αυτό είχε ψηφιστεί νωρίτερα, τα Panama Papers δεν θα είχαν αποκαλυφθεί. Θέλω, επίσης να ξεχάσω ότι μετά το δημοψήφισμα για το Brexit και ενώ φαινόταν ότι η Ευρώπη πρέπει να γίνει θελκτική αν δεν θέλει να διαλυθεί, είχαμε μια συνάντηση με την Επιτροπή και ήταν σαν να μην είχε συμβεί τίποτε... Business as usual» αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Αυτά και άλλα -μικρά και μεγάλα- με οδήγησαν να συνειδητοποιήσω πόσο μεγάλος κυνισμός υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχουν μεγάλα, κυνικά συμφέροντα που δεν κολλάνε μπροστά σε τίποτε» καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης