Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Το Ιράν κατηγορεί Ισραήλ και ΗΠΑ για την ενίσχυση τρομοκρατών – Ζητά «αποφασιστική δράση» από το Πακιστάν

Το Ιράν κατηγορεί Ισραήλ και ΗΠΑ για την ενίσχυση τρομοκρατών – Ζητά «αποφασιστική δράση» από το Πακιστάν
Ο Ιρανός πρόεδρος ζήτησε από το Πακιστάν  την ανάληψη δράσης εναντίον των τρομοκρατικών ομάδων
«Αποφασιστική δράση» εναντίον μίας τρομοκρατικής οργάνωσης, που βρίσκεται πίσω από μία αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας σε μία συνοριακή περιοχή ζήτησε από το Πακιστάν ο Ιρανός Hassan Rouhani.
Δήλωσε δε ότι, η «αδράνεια» του Ισλαμαμπάντ θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις μεταξύ των γειτονικών κρατών.
Το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA ανέφερε ότι οι παρατηρήσεις του Rouhani μεταφέρθηκαν σε τηλεφωνική συνομιλία, που είχε με τον Πακιστανό πρωθυπουργό Imran Khan, ο οποίος δήλωσε ότι σύντομα θα έχει «καλά νέα» για το Ιράν.
Ένας βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε 27 μέλη των φρουρών της Επανάστασης του Ιράν στα μέσα Φεβρουαρίου σε μια νοτιοανατολική περιοχή όπου οι δυνάμεις ασφαλείας αντιμετωπίζουν αύξηση των επιθέσεων από μαχητές από τη σουνιτική μουσουλμανική μειονότητα της χώρας.
Η σουνιτική ομάδα Jaish al Adl (Στρατός της Δικαιοσύνης), η οποία, όπως ισχυρίζεται, επιδιώκει μεγαλύτερα δικαιώματα και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για την εθνική μειονότητα Baluchis, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.
«Περιμένουμε τις αποφασιστικές σας επιχειρήσεις ενάντια σε αυτούς τους τρομοκράτες», ανέφερε ο Rouhani στον Khan.
«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στις δεκαετίες φιλίας και αδελφότητας μεταξύ των δύο χωρών να επηρεάζονται από τις δράσεις των μικρών τρομοκρατικών ομάδων, η χρηματοδότηση και τα όπλα των οποίων είναι γνωστά και στους δυο μας», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος, σύμφωνα με το Reuters.
Το Ιράν κατηγορεί τον περιφερειακό αντίπαλό του Σαουδική Αραβία και τους «προαιώνιους» εχθρούς του Ισραήλ και ΗΠΑ για την επίθεση και άλλες διασυνοριακές επιδρομές, μια κατηγορία που απορρίφθηκε από τις δύο χώρες.
«Είναι προς το συμφέρον του Πακιστάν να μην επιτρέπεται η χρήση της επικράτειάς μας από τρομοκρατικές ομάδες και ο πακιστανικός στρατός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει πιο αποφασιστικά τους τρομοκράτες με τις πληροφορίες που παρείχε το Ιράν», ανέφερε από την  πλευρά του ο Khan.
Eίπε επίσης ότι οι πακιστανικές δυνάμεις είχαν πλησιάσει το κρησφύγετο των τρομοκρατών και σύντομα θα υπάρξουν «καλά νέα» για το Ιράν.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης