Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκρούσεις διαδηλωτών – δυνάμεων ασφαλείας στη Βενεζουέλα, εν μέσω (και) ενεργειακής κρίσης

Συγκρούσεις διαδηλωτών – δυνάμεων ασφαλείας στη Βενεζουέλα, εν  μέσω (και) ενεργειακής κρίσης
Χρήση χημικών από την αστυνομία εναντίον διαδηλωτών στο Καράκας
Συγκρούσεις σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, Καράκας, ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και διαδηλωτές, που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν το Σάββατο (9/3) πορεία ενάντια στον πρόεδρο Nicolas Maduro, ενώ μέσω διακοπής της ηλεκτροδότησης της χειρότερης στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.
Δεκάδες διαδηλωτές προσπάθησαν να περπατήσουν κατά μήκος μιας λεωφόρου στο Καράκας, αλλά εξαναγκάστηκαν σε περιορισμό στο πεζοδρόμιο από την αστυνομία, που προχώρησε σε χρήση χημικών.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Juan Guaido κάλεσε «όλο τον λαό της Βενεζουέλας να εκφρασθεί με μαζικό τρόπο στους δρόμους κατά του διεφθαρμένου, ανίκανου, καθεστώτος των σφετεριστών, που βύθισαν τη χώρα στο σκοτάδι», ενώ ο Maduro ζήτησε από τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν «κατά του ιμπεριαλισμού» και κατήγγειλε «τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο πάνω στην ενέργεια».
Η Βενεζουέλα βυθίστηκε στο σκοτάδι την Πέμπτη το βράδυ (7/3) σε αυτό που το κυβερνόν Σοσιαλιστικό Κόμμα χαρακτήρισε πράξη δολιοφθοράς που χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ, αλλά κατά την αντιπολίτευση είναι το αποτέλεσμα δύο δεκαετιών κακοδιαχείρισης και διαφθοράς.
Μεγάλο μέρος της χώρας παρέμεινε χωρίς ρεύμα το πρωί του Σαββάτου, συμπεριλαμβανομένου του προεδρικού παλατιού Miraflores, το οποίο ηλεκτροδοτείται με εφεδρικές ηλεκτρογεννήτριες, σύμφωνα με το Reuters.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης