Τελευταία Νέα
Οικονομία

Καραμεσίνη: Στόχος, να γίνει ο ΟΑΕΔ μία σύγχρονη κοινωνική υπηρεσία απασχόλησης

tags :
Καραμεσίνη: Στόχος, να γίνει ο ΟΑΕΔ μία σύγχρονη κοινωνική υπηρεσία απασχόλησης
Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ κάνει λόγο για την οικοδόμηση ενός νέου μοντέλου εξατομικευμένης υποστήριξης των ανέργων και των επιχειρήσεων
Τον στόχο να γίνει ο ΟΑΕΔ μία σύγχρονη κοινωνική υπηρεσία απασχόλησης, μέσα από τις αλλαγές στη διάρθρωση και τη λειτουργία του, υπογράμμισε η διοικήτρια του Οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Εποχή».
Αναφερόμενη στις αλλαγές, κάνει λόγο για την οικοδόμηση ενός νέου μοντέλου εξατομικευμένης υποστήριξης των ανέργων και των επιχειρήσεων, μέσω της επέκτασης και αναβάθμισης των συμβουλευτικών υπηρεσιών του Οργανισμού, καθώς επίσης και τον καθορισμό ενός νέου διοικητικού οργανωτικού μοντέλου.
«Ο ΟΑΕΔ ήταν μέχρι τώρα ταυτισμένος στη συνείδηση των ανέργων κυρίως με τα επιδόματα και τις άλλες παροχές. Θέλουμε στο εξής ο ΟΑΕΔ να βοηθάει τους ανέργους στο να αναζητούν και να βρίσκουν δουλειά», τόνισε.
Η κ. Καραμεσίνη σημείωσε ότι το νέο μοντέλο στηρίζεται στη συμπληρωματικότητα παροχών σε χρήμα και υπηρεσιών προσαρμοσμένων στις ατομικές ανάγκες των ανέργων και των επιχειρήσεων.
Μάλιστα, επεσήμανε ότι η προεπιλογή θα γίνεται πλέον με βάση την αυτοματοποιημένη ανάλυση των χαρακτηριστικών των ανέργων, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής που θα κάνει διάγνωση των τάσεων αγοράς εργασίας και των προσλήψεων που γίνονται σε διαφορετικά επαγγέλματα και κλάδους της τοπικής οικονομίας της περιφέρειας, καθώς επίσης και με την αξιολόγηση των δεξιοτήτων των ανέργων με βάση την επαγγελματική ειδικότητα που είναι ο στόχος τους.
Σημείωσε, ακόμη, τη σημασία να είναι διαφορετικοί οι εργασιακοί σύμβουλοι εργοδοτών, από εκείνους των ανέργων.
Τέλος, δήλωσε αισιόδοξη για τη μείωση της ανεργίας και πρόσθεσε: «Η αλλαγή μείγματος των ενεργητικών πολιτικών υπέρ των προγραμμάτων που απευθύνονται στο δημόσιο τομέα, που περιλαμβάνει και τους δήμους, μας έδωσε τη δυνατότητα να παρέχουμε σε πάρα πολλούς ανέργους ευκαιρίες εργασίας, ιδίως στις πιο ευάλωτες κατηγορίες ανέργων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης