Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Το κυβερνητικό αεροσκάφος της Αλγερίας εγκατέλειψε τον κρατικό εναέριο χώρο και κατευθύνεται βόρεια

Reuters: Το κυβερνητικό αεροσκάφος της Αλγερίας εγκατέλειψε τον κρατικό εναέριο χώρο και κατευθύνεται βόρεια
Την Κυριακή 10/3 στις 7:00 το αεροπλάνο απογειώθηκε από το Αλγέρι
Το κυβερνητικό αεροσκάφος της Αλγερίας, που μετέφερε πρόσφατα στη Γενεύη για θεραπεία τον Abdelaziz Bouteflica, άφησε τον κρατικό εναέριο χώρο και κατευθύνθηκε βόρεια νωρίς την Κυριακή 10/3, όπως μεταδίδει το Reuters.
O 82χρονος πρόεδρος της Αλγερίας, Α.  Bouteflica σπάνια κάνει δημόσιες εμφανίσεις μετά το εγκεφαλικό που υπέστη το 2013 και η απόφασή του να θέσει ξανά υποψηφιότητα για να επιμηκύνει την 20ετή θητεία του στην προεδρία, προκάλεσε τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στην Αλγερία εδώ και 28 χρόνια.
Το προεδρικό αεροσκάφος δεν είχε εντοπιστεί ποτέ εκτός Αλγερίας μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019, οπότε και ο Bouteflica ταξίδεψε στην Ελβετία για ιατρικές εξετάσεις.
Την Κυριακή 10/3 στις 7:00 το αεροπλάνο που είναι ένα από τα αποκλειστικά τζετ, τα οποία διαθέτει η κυβέρνηση της Αλγερίας, έφυγε από την πρωτεύουσα Αλγέρι.
Οι αρχές αρνήθηκαν οποιοδήποτε σχόλιο για την υγεία του Bouteflica ή, για τον προορισμό του, ενώ τον δρόμο της σιωπής επέλεξε και το νοσοκομείο της Γενεύης, όπου είχε μεταφερθεί για θεραπεία τον περασμένο μήνα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης