Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουλευτικές εκλογές στη Βόρεια Κορέα – Προδιαγεγραμμένο ποιος θα είναι ο νικητής

Βουλευτικές εκλογές στη Βόρεια Κορέα – Προδιαγεγραμμένο ποιος θα είναι ο νικητής
Σε κάθε ψηφοδέλτιο υπάρχει μόνο ένα όνομα, αυτό του υποψηφίου που είχε προκαταβολικά επιλεγεί
Στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές προσέρχονται οι Βορειοκορεάτες σήμερα.
Πρόκειται για μια εκλογική αναμέτρηση που μπορεί να έχει μόνο έναν νικητή, κάτι που είναι προδιαγεγραμμένο, καθώς το κυβερνητικό κόμμα των Εργατών του Kim Jong Un ελέγχει κατ’ αποκλειστικότητα την εξουσία στη χώρα, αλλά κάθε πέντε χρόνια κάνει εκλογές για την ανάδειξη των μελών της  Ανώτατης Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης, του Κοινοβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Νοτίου Κορέας.
Σε κάθε ψηφοδέλτιο υπάρχει μόνο ένα όνομα, αυτό του υποψηφίου που είχε προκαταβολικά επιλεγεί, το οποίο οι ψηφοφόροι μπορούν να διαγράψουν, αλλά στην πράξη δεν το κάνουν ποτέ.
Η ψηφοφορία της Κυριακής 10/3 πραγματοποιείται μέσα σε καρναβαλική ατμόσφαιρα στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ, όπου παιδιά με κόκκινα μαντήλια έκαναν παρέλαση στους δρόμους για να ενθαρρύνουν τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες.
Για τις εκλογές η χώρα έχει χωρισθεί σε εκλογικές περιφέρειες.
Στις προηγούμενες εκλογές του 2014 ήταν 686 οι εκλογικές περιφέρειες και ο Kim Jong Un είχε λάβει το 100% των ψήφων.
Κατά τις προηγούμενες εκλογές, το ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες ήταν 99,97%, ενώ όλοι οι υποψήφιοι έλαβαν το 100% των ψήφων στις εκλογικές περιφέρειές τους.
Πάντως, κάποιες από τις έδρες στο Κοινοβούλιο προβλέπεται  να συμπληρωθούν από δύο μικρότερα κόμματα, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Κορέας, αλλά και το Σοντοϊστικό Κόμμα Σονγκντού, που αμφότερα είναι σύμμαχοι του κυβερνώντος κόμματος και σύμφωνα με τους αναλυτές δεν έχουν πραγματική υπόσταση και διαθέτουν κάποια μικρά γραφεία και για λόγους προπαγάνδας και μόνον.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης