Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στην Αλγερία επιστρέφει ο πρόεδρος Boutefliκa, μετά από δύο εβδομάδες νοσηλείας στη Γενεύη

Reuters: Στην Αλγερία επιστρέφει ο πρόεδρος Boutefliκa, μετά από δύο εβδομάδες νοσηλείας στη Γενεύη
Στην Αλγερία, μετά από δύο εβδομάδες νοσηλείας στη Γενεύη, επιστρέφει σήμερα ο Αλγερινός πρόεδρος,  A. Bouteflika 
Ο πρόεδρος της Αλγερίας, Abdelaziz Boutefliκa, αναμένεται να επιστρέψει σήμερα, Κυριακή 10/3, στην Αλγερία μετά από δύο εβδομάδες νοσηλείας στη Γενεύη, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο πηγές από το περιβάλλον του 82χρονου.
Αυτός ήταν και ο λόγος που το κυβερνητικό αεροσκάφος της Αλγερίας απογειώθηκε από το Αλγέρι και άφησε τον κρατικό εναέριο χώρο κατευθυνόμενο προς τον βορρά, ενώ πλέον έχει προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Γενεύης.
Ο 82χρονος Α. Bouteflika βρίσκεται στην ελβετική πόλη από τις 24 Φεβρουαρίου για θεραπεία.
Πάντως, στο αεροδρόμιο της Γενεύης όπου προσγειώθηκε το κυβερνητικό αεροσκάφος,  υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία, αλλά όχι κάποιο ασθενοφόρο ή, αυτοκινητοπομπή που να μαρτυρά ότι επρόκειτο να μεταφερθεί ο 82χρονος πρόεδρος εκεί.
O Bouteflika υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο το 2013, ενώ η απόφασή του να είναι και πάλι υποψήφιος στις εκλογές του Απριλίου 2019 προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις και ταραχές στην Αλγερία τις τρεις τελευταίες εβδομάδες.
Στο μεταξύ, και σήμερα, Κυριακή 10/3, βγήκε κόσμος στους δρόμους φωνάζοντας το σύνθημα "Bouteflika δεν θα υπάρξει πέμπτη θητεία", ενώ έκλεισαν αρκετά μαγαζιά στην πρωτεύουσα Αλγέρι .
Αρκετές πολιτικές προσωπικότητες, αλλά και μέλη του κυβερνώντος κόμματος FLN και βουλευτές παραιτήθηκαν για να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις ενάντια σε ένα παλιό πολιτικό σύστημα που κυριαρχείται από βετεράνους του πολέμου της ανεξαρτησίας απέναντι στη Γαλλία (1954-1962).
Αλλά και το πανίσχυρο εργατικό συνδικάτο της Αλγερίας UCTA που εκπροσωπεί δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους είναι αντίθετο με το ενδεχόμενο επανεκλογής του.
Και δικηγόροι συμμετέχουν επίσης στις διαδηλώσεις.
Οι Αλγερινοί είναι απελπισμένοι για δουλειές και θυμωμένοι με την ανεργία, τη διαφθορά και μία ελίτ μεγάλων σε ηλικία ανθρώπων και δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν πίσω, παρά τις διαβεβαιώσεις του Bouteflika ότι θα μειώσει τον χρόνο της θητείας του αν επανεκλεγεί.
Οι Αλγερινοί πλημμύρισαν την πρωτεύουσα Αλγέρι την Παρασκευή 8/3 στη μεγαλύτερη διαδήλωση εδώ και 28 χρόνια και έγιναν και 195 συλλήψεις με κατηγορίες για λεηλασίες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης