Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brexit: Νέα συντριπτική ήττα περιμένει την May την Τρίτη (12/3) στην Κοινοβουλευτική ψηφοφορία

Brexit: Νέα συντριπτική ήττα περιμένει την May την Τρίτη (12/3) στην Κοινοβουλευτική ψηφοφορία
Oι υπουργοί της κυβέρνησης έχουν αφήσει να ενοηθεί ότι ενδέχεται η May να παραιτηθεί ακόμη κι αυτή την εβδομάδα
Νέα βαριά ήττα στο Κοινοβούλιο περιμένει την βρετανίδα πρωθυπουργό Theresa May την ερχόμενη Τρίτη (12/3) για τη συμφωνία για το Brexit καθώς δεν έχει εξασφαλίσει τις απαιτούμενες ψήφους για την επικύρωση της συμφωνίας που έχει υπογράψει την ΕΕ.
Μόλις 19 ημέρες πριν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ΕΕ στις 29 Μαρτίου, η May προσπαθεί - μέχρι στιγμής χωρίς επιτυχία - να εξασφαλίσει έστω την ύστατη στιγμή την συγκατάθεση των βρετανών βουλευτών ώστε να προσχωρήσει η συνθήκη εξόδου από την ΕΕ.
Αν αποτύχει κι αυτή τη φορά (που όλα δείχνουν ότι θα γίνει), το Κοινοβούλιο αναμένεται να αναγκάσει την βρετανίδα πρωθυπουργό να ζητήσει παράταση του Brexit, υπό του φόβο είτε να ακυρωθεί εντελώς το Brexit ή να προχωρήσει η Βρετανία σε έξοδο χωρίς συμφωνία , σενάριο που έχει χαρακτηριστεί από όλους καταστροφικό.
του 2016 να εγκαταλείψει το μπλοκ αντεστραμμένο. Άλλοι υποστηρίζουν ότι χωρίς καθυστέρηση η Βρετανία αντιμετωπίζει οικονομικό κλονισμό εάν αφήνει χωρίς συμφωνία.
Ο Nigel Dodds, αντιπρόεδρος του βόρειο Ιρλανδικού κόμματος DUP, που στηρίζει τη μειοψηφική κυβέρνηση της May, και ο Steve Baker, ηγετικό πρόσωπο της μεγάλης ευρωσκεπτικής ομάδας του Συντηρητικού Κόμματος της, προειδοποίησαν ότι «η πολιτική κατάσταση της Βρετανίας στην παρούσα φάση είναι ζοφερή».
Οι Sunday Times σε σημερινό (10/30 δημοσίευμα τους υποστηρίζουν ότι η May παλεύει να σώσει την πρωθυπουργική της καρέκλα τη στιγμή που βουλευτές του κόμματός της την πιέζουν να παραιτηθεί ώστε να εγκριθεί η συμφωνία.
Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι οι υπουργοί της έχουν αφήσει να ενοηθεί ότι ενδέχεται η May να παραιτηθεί ακόμη κι αυτή την εβδομάδα.
οι άλλες επιλογές που υπάρχουν είναι είτε η αναβολή της εξόδου από την ΕΕ ή ακόμη και η διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος.
Το βρετανικό Κοινοβούλιο έχει απορρίψει τη συμφωνία της May με 230 ψήφους στις 15 Ιανουαρίου, προτρέποντας την να επιστρέψει στις Βρυξέλλες αναζητώντας αλλαγές στη συμφωνία κυρίως στο λεγόμενο ιρλανδικό ζήτημα των συνόρων της Βόρειας Ιρλανδίας με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης