Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Λευκός Οίκος: Δεν αναμένεται σύντομα μία νέα συνάντηση Trump - Kim

tags :
Λευκός Οίκος: Δεν αναμένεται σύντομα μία νέα συνάντηση Trump - Kim
Θα χρειαστεί να περάσει καιρός για μία νέα σύνοδο Trump – Kim, εκτιμά ο Λευκός Οίκος
Ανοιχτός σε μία τρίτη σύνοδο κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, είναι ο Donald Trump, αλλά μπορεί να χρειαστεί να περάσει καιρός, δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου των ΗΠΑ, John Bolton.
Ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου δήλωσε ότι, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ψευδαισθήσεις σχετικά με τις δυνατότητες της Βόρειας Κορέας αλλά ο Trump παραμένει σίγουρος για την προσωπική του σχέση με τον Kim.
Τα σχόλια του Bolton ήρθαν μετά από δύο ομάδες προβληματισμού στις ΗΠΑ και ενώ στη Νότια Κορέα υπήρχαν αναφορές ότι, η Βόρεια Κορέα ανακατασκευάζει ένα σημείο εκτόξευσης πυραύλων στο Sohae στα δυτικά της χώρας.
Υπήρξαν επίσης αναφορές από την υπηρεσία πληροφοριών της Νότιας Κορέας για νέα δραστηριότητα σε εργοστάσιο στο Sanumdong κοντά στην Πιονγκγιάνγκ, που κατασκεύασε τους πρώτους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους της Βόρειας Κορέας οι οποίοι ήταν ικανοί να φτάσουν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters.
Ο Bolton, αν και δεν θέλησε να απαντήσει στις αναφορές αυτές, δήλωσε πως θα ήταν λάθος να περιμένει κάποιος η Βόρεια Κορέα να ανταποκριθεί αυτόματα στις δεσμεύσεις της.
«Ο πρόεδρος έχει εμπιστοσύνη στην προσωπική του σχέση με τον Kim Jong Un. Έχει επενδύσει πολύ χρόνο προσπαθώντας να αναπτύξει αυτή τη σχέση», δήλωσε ο Bolton   στο ABC.
«Είπε ότι είναι ανοιχτός σε μια τρίτη σύνοδο κορυφής αλλά δεν έχει προγραμματιστεί ακόμη, ίσως χρειαστεί να περάσει καιρός.
Ωστόσο είναι διατεθειμένος να αναμειχθεί ξανά επειδή πιστεύει ότι οι προοπτικές της Βόρειας Κορέας, είναι πραγματικά εντυπωσιακές, εάν προχωρήσει σε αποπυρηνικοποίηση», δήλωσε ο Bolton.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης