Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Parisien: Αύξηση της κατώτερης σύνταξης με βάση τον πληθωρισμό μελετά ο Macron για να μειώσει τις αντιδράσεις

Le Parisien: Αύξηση της κατώτερης σύνταξης με βάση τον πληθωρισμό μελετά ο Macron για να μειώσει τις αντιδράσεις
Για το 2019 η κυβέρνηση είχε περιορισμένες αυξήσεις των συντάξεων στο 0,3% όταν ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 1,8% 
«Οι αυξήσεις των συντάξεων στους χαμηλοσυνταξιούχους θα πρέπει να συνδεθούν με τα ποσοστά του πληθωρισμού», δήλωσε ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος του προέδρου Macron, καθώς οι πολιτικοί αναζητούν τρόπους να κατευνάσουν τις έντονες διαμαρτυρίες των γάλλων για το υψηλό κόστος διαβίωσης.
Οι διαδηλωτές των «κίτρινων γιλέκων» συνεχίζουν για 17ο Σαββατοκύριακο στη σειρά, τις έντονες διαμαρτυρίες τους για το κόστος διαβίωσης, ξεκινώντας τον περασμένο Νοέμβριο ως αντίδραση στις αυξήσεις των φόρων στα καύσιμα.
Υπολογίζεται ότι εάν η κυβέρνηση Macron προχωρήσει τελικά σε αύξηση των χαμηλότερων συντάξεων σε συνδυασμό με τις δεσμεύσεις της για μη αύξηση στους φόρους των καυσίμων θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με επιπλέον 10 δισεκατομμύρια ευρώ (11 δισεκατομμύρια δολάρια).
Ο Γάλλος πρόεδρος επιδιώκει να εξαλείψει τη δυσαρέσκεια των πολιτών μέσω μιας εθνικής πολιτικής συζήτησης κι με ένα μαραθώνιο διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων οι οποίες θα ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα πριν ο πρόεδρος ανακοινώσει τα συμπεράσματά του τον Απρίλιο.
Βουλευτές και υπουργοί του κόμματος του La Republique en Marche (LREM ή Δημοκρατία σε κίνηση) αναμένεται να καταθέσουν προτάσεις για την οικονομική ενίσχυση των φτωχότερων ομάδων πληθυσμού.
Και όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Macron, Stanislas Guerini στη Le Parisien «η αύξηση των χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα του πληθωρισμού θα ήταν ένα καλό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».
Για το 2019, η κυβέρνηση είχε περιορισμένες αυξήσεις των συντάξεων στο 0,3% όταν ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 1,8% αυξημένες από το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης