Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Το «φιλόδοξο» νομοσχέδιο του Macron για την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή

Γαλλία: Το «φιλόδοξο» νομοσχέδιο του Macron για την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή
Το σχέδιο νόμου έχει ως στόχο να παράσχει ένα ευρύ πλαίσιο για τους κλιματικούς στόχους
Ένα σχέδιο νόμου για την ενέργεια και το κλίμα, που επρόκειτο να παρουσιαστεί στο γαλλικό υπουργικό συμβούλιο τη Δευτέρα (11/3), πήρε αναβολή προκειμένου να ανταποκριθεί σε πιο φιλόδοξους περιβαλλοντικούς στόχους, ανακοίνωσε το γραφείο του προέδρου Emmanuel Macron.
Οι προτάσεις είχαν επικριθεί, επειδή ήταν υπερβολικά ασαφείς σε ορισμένους στόχους, συμπεριλαμβανομένου εκείνου η Γαλλία να είναι «καθαρή από τον άνθρακα» μέχρι το 2050.
Ο Macron προσπάθησε να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια σκηνή για την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος, αν και ορισμένα από τα σχέδιά του, συμπεριλαμβανομένης και μιας όχι συντεταγμένης προσπάθειας για την αύξηση των φόρων επί των καυσίμων, προκάλεσαν έντονη αντίδραση μεταξύ των ψηφοφόρων στη Γαλλία επιφέροντας ένα κύμα διαμαρτυριών.
Έχει δεσμευθεί, ωστόσο, να προχωρήσει σε πράσινες πολιτικές, προσπαθώντας να εξισορροπήσει αυτή την ώθηση με μέτρα που θα βοηθήσουν τα νοικοκυριά με χαμηλότερο εισόδημα ή άλλα που ενδέχεται να επηρεαστούν από το πρόσθετο κόστος.
Το σχέδιο νόμου έχει ως στόχο να παράσχει ένα ευρύ πλαίσιο για τους κλιματικούς στόχους, θέτοντας το έδαφος για επακόλουθες και πιο δαπανηρές δεσμεύσεις, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο η Γαλλία θα μειώσει την εξάρτησή της από την πυρηνική ενέργεια.
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ένα πιο λεπτομερές περίγραμμα του στόχου της Γαλλίας για τη μείωση των αερίων θερμοκηπίου, ανακοίνωσε το προεδρικό μέγαρο.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να είναι έτοιμο τον Ιούνιο του 2019.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης