Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περισσότεροι από 10 οι εργαζόμενοι για τον ΟΗΕ που επέβαιναν στο αεροσκάφος που συνετρίβη στην Αιθιοπία

Περισσότεροι από 10 οι εργαζόμενοι για τον ΟΗΕ που επέβαιναν στο αεροσκάφος που συνετρίβη στην Αιθιοπία
O γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Gutteres εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τις απώλειες στο αεροπορικό δυστύχημα
Περισσότεροι από δέκα άνθρωποι που συνδέονται με τον ΟΗΕ έχασαν την ζωή τους στην συντριβή του Boeing της Ethiopian Airlines που εκτελούσε την πτήση Αντίς Αμπέμπα-Ναϊρόμπι, έγινε γνωστό από πηγή των Ηνωμένων Εθνών.
«Περιμένουμε ότι τουλάχιστον 10-12 θύματα συνδέονται με τον ΟΗΕ», δήλωσε η πηγή, διευκρινίζοντας ότι είναι πιθανόν μεταξύ των νεκρών να συγκαταλέγονται free lance διερμηνείς που επρόκειτο να συμμετάσχουν σε διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα, η οποία θα διεξαχθεί στο διάστημα 11-15 Μαρτίου στο Ναϊρόμπι.
Η πηγή του διεθνούς οργανισμού εξήγησε ότι η καταμέτρηση των μελών του προσωπικού του ΟΗΕ που επέβαιναν στο αεροσκάφος έχει περιπλακεί εξαιτίας του γεγονότος ότι ορισμένοι δηλώνουν στον ΟΗΕ το ταξίδι τους, ενώ άλλοι όχι, και ορισμένοι δεν χρησιμοποιούν το διαβατήριο του ΟΗΕ.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Gutteres εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τις απώλειες στο αεροπορικό δυστύχημα, που συνέβη λίγο μετά την απογείωση από την Αντίς Αμπέμπα.
Τα Ηνωμένα Εθνη συνεργάζονται στενά με τις αιθιοπικές αρχές «για την ταυτοποίηση των μελών του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών που έχασαν την ζωή τους στην τραγωδία αυτή», αναφέρεται στην ανακοίνωση που επίσης δεν αναφέρεται σε ακριβή αριθμό θυμάτων.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης