Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall λόγω τεχνολογίας, στο +0,79% ο Dow και στο +1,47% ο S&P 500

Άνοδος στη Wall λόγω τεχνολογίας, στο +0,79% ο Dow και στο +1,47% ο S&P 500
Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται σε πιθανές δηλώσεις που αφορούν το Brexit, εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της Τρίτης 12/3
(upd) Κέρδη κατέγραψαν σήμερα (11/3/2019) οι δείκτες της Wall Street, με την ισχυρή άνοδο στον τεχνολογικό κλάδο να αντισταθμίζει τις πιέσεις από τη μετοχή της Boeing.
Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,79% στις 25.609 μονάδες, «σβήνοντας» τις απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,47% στις 2.783 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε κατά 2,02% υψηλότερα στις 7.558 μονάδες.

H Boeing είχε απώλειες 5,36%, ενώ στο άνοιγμα σημείωνε «βουτιά» άνω του 12%, στον απόηχο της συντριβής της πτήσης των Αιθιοπικών Αερογραμμών, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 157 άνθρωποι.

Κίνα και Αιθιοπία αποφάσισαν να καθηλώσουν στο έδαφος όλα τα αεροσκάφη τύπου Boeing 737 MAX 8, καθώς πρόκειται για τη δεύτερη συντριβή τέτοιου αεροσκάφους μέσα σε λιγότερο από πέντε μήνες.
Ωστόσο, στήριξη στους δείκτες προσέφερε ο τεχνολογικός κλάδος, με την Apple να ενισχύεται κατά 3,4%, την Amazon να καταγράφει κέρδη 3%, τη Netflix να σημειώνει άνοδο 2,65%, την Alphabet να διαπραγματεύεται στο +2,55% και το Facebook να καταγράφει άνοδο 1,46%.
Οι μετοχές της Apple ενισχύονται μετά την αναβάθμισή τους από την Bank of America Merrill Lynch σε «buy» από «neutral», σημειώνοντας ότι η πρόσφατη οπισθοχώρηση της εταιρείας συνιστά «ευκαιρία».
Η τράπεζα αναβάθμισε επίσης τη 12μηνη τιμή - στόχο της για τη μετοχή στα 210 δολ., από 180 δολ. προηγουμένως.
Από την πλευρά της. η μετοχή του Facebook βρίσκει στήριξη στην αναβάθμισή της από τη Nomura Instinet σε «buy» από «neutral», αυξάνοντας την τιμή στόχο σε 215 δολ. από 172 δολ. προηγουμένως.
Την ίδια ώρα, τα θετικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ προσφέρουν περαιτέρω ώθηση στους δείκτες.
Οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν απροσδόκητη αύξηση τον Ιανουάριο του 2019, ανακάμπτοντας ελαφρώς από τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων εννέα ετών που είχαν καταγράψει τον Δεκέμβριο του 2018, τα στοιχεία για τον οποίο ήταν τελικά πολύ χειρότερα από ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Ιανουάριο, ενώ τα στοιχεία για τον Δεκέμβριο αναθεωρήθηκαν σημαντικά πτωτικά, δείχνοντας ότι οι πωλήσεις «βούλιαξαν» τελικά κατά 1,6%, αντί της πτώσης 1,2% που είχαν δείξει τα αρχικά στοιχεία.
Η πτώση του Δεκεμβρίου ήταν η μεγαλύτερη πτώση από τον Σεπτέμβριο του 2009, όταν η οικονομία των ΗΠΑ αναδυόταν από την ύφεση.
Οι σημερινές κινήσεις στη Wall έρχονται μετά τις χειρότερες εβδομαδιαίες επιδόσεις του 2019 που κατέγραψαν οι τρεις δείκτες, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για μια πιθανή παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση.
Στο επίκεντρο παραμένουν, εν τω μεταξύ, οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας, με τον οικονομικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, να εκφράζει χθες την αισιοδοξία του, τονίζοντας ότι μια συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Kέρδη στις ευρωαγορές

Με κέρδη έκλεισαν, εν τω μεταξύ, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τη συζήτηση για μια πιθανή συγχώνευση Deutsche Bank - Commerzbank να κυριαρχεί.
Οι αγορές καλωσόρισαν αυτή την προοπτική, με τις μετοχές των Deutsche Bank και Commerzbank να καταγράφουν ισχυρά κέρδη 5% και 7,1% αντίστοιχα.



Η γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag μετέδωσε πρώτη ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και ότι η γερμανική κυβέρνηση αναμένει απόφαση τις προσεχείς εβδομάδες.
Προς το παρόν οι εκπρόσωποι των δύο τραπεζών δεν έχουν προχωρήσει σε σχολιασμό των πληροφοριών.
Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στο Brexit, εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της Τρίτης 12/3, όπου η πρόταση της Theresa May αναμένεται να καταψηφιστεί ξανά.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,78% στις 373,47 μονάδες, με σχεδόν όλους τους κλάδους να τερματίζουν σε θετικό έδαφος.
Τα ισχυρότερα κέρδη κατέγραψε ο τραπεζικός κλάδος, με τον σχετικό δείκτη να ενισχύεται κατά 1,5%, εν μέσω των σεναρίων συγχώνευσης των Deutsche Bank και Commerzbank.
O DAX στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε κατά 0,75% κι έκλεισε στις 11.543,48 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,37% στις 7.130,62 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με κέρδη 0,66% στις 5.265,96 μονάδες.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε κατά 0,75% κι έκλεισε στις 20.638,22 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης