Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησε κατά -0,8% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο 2019

Γερμανία: Υποχώρησε κατά -0,8% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο 2019
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας θα αυξηθεί κατά +0,4%
Πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας για τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (11/3) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία υποδεικνύουν ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης εξακολουθεί να βρίσκεται σε αστάθεια.
Ειδικότερα, η συνολική βιομηχανική παραγωγή της χώρας, η οποία αφορά τους κλάδους μεταποίησης, ενέργειας και κατασκευών, υποχώρησε κατά -0,8% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο της παραγωγής και κατά +0,4%.
Παράλληλα, η Destatis προχώρησε σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των στοιχείων της για την παραγωγή του Δεκεμβρίου, τα οποία δείχνουν πλέον άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής κατά +0,8% έναντι μηνιαίας πτώσης -0,4% τον προηγούμενο μήνα.
«Η έναρξη του νέου έτους δεν ήταν καλύτερη για τη γερμανική οικονομία σε σχέση με το τέλος του περασμένου έτους», σχολίασε ο οικονομολόγος της ING, Carsten Brzeski, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Destatis, οι εξαγωγές της Γερμανίας για την ίδιο μήνα παρέμειναν αμετάβλητες σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο, ατα 108.9 δισ. ευρώ.
Όσον αφορά τις εισαγωγές της χώρας, σημειώθηκε άνοδος κατά +1,5% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, στα 94,4 δισ. ευρώ, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας να περιοριστεί στα 18,5 δισ. ευρώ, έναντι 19,4 δισ. ευρώ προηγουμένως.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, οι εξαγωγές της Γερμανίας προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκαν κατά +0,6% σε ετήσια βάση, ενώ οι εξαγωγές προς τις υπόλοιπες χώρες σημείωσαν αύξηση της τάξεως του +3,3%.
Επιπλέον, οι εισαγωγές από την Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν κατά +3,7% σε ετήσια βάση, την ίδια στιγμή που η αντίστοιχη άνοδος για τις εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο διαμορφώθηκε στο +6,5%.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης