Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier (ΕΕ): Οι συνομιλίες για το Brexit είναι πλέον μεταξύ της May και του βρετανικού κοινοβουλίου

Barnier (ΕΕ): Οι συνομιλίες για το Brexit είναι πλέον μεταξύ της May και του βρετανικού κοινοβουλίου
Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε ότι οι Βρυξέλλες ολοκλήρωσαν τις συνομιλίες με το Λονδίνο
Στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit αναφέρθηκε σήμερα (11/3) ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Βρυξελλών, Michel Barnier, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ειδικότερα, ο κ. Barnier δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ολοκλήρωσε τις συνομιλίες της με το Ηνωμένο Βασίλειο αναφορικά με τη συμφωνία για το Brexit, προσθέτοντας ότι ανπόκειται πλεόν στην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Theresa May, και στην κυβέρνησή της να διαπραγματευτούν με τους νομοθέτες προκειμένου να εξασφαλίσουν τη στήριξη της συμφωνίας.
«Μιλήσαμε όλο το Σαββατοκύριακο και τώρα οι συζητήσεις, οι διαπραγματεύσεις είναι πλεόν μεταξύ της κυβέρνησης στο Λονδίνο και του κοινοβουλίου στο Λονδίνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Barnier στο AFP.
Το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να πραγματοποιήσει αύριο Τρίτη (12/3) νέα ψηφοφορία για τη συμφωνία της Theresa May, εν μέσω ανησυχιών ότι δε θα υπάρξει η απαραίτητη στήριξη, από τη στιγμή που η ίδια δεν εξασφάλισε τις αλλαγές που της ζητήθηκαν για το ιρλανδικό backstop.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο Michel Barnier πρότεινε στη Βρετανία την επιλογή να αποφασίσει μονομερώς να εγκαταλείψει την τελωνειακή ένωση, εφόσον διατηρηθούν τα υπόλοιπα στοιχεία για το ιρλανδικό backstop, με τη σχετική πρόταση ωστόσο να απορρίπτεται από τους Βρετανούς αξιωματούχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης