Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί ο χρυσός μετά την άνοδο των προηγούμενων ημερών - Στο -0,28% και τα 1.295,65 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Υποχωρεί ο χρυσός μετά την άνοδο των προηγούμενων ημερών - Στο -0,28% και τα 1.295,65 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της εβδομάδας τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή και παραγωγού στις ΗΠΑ
Πτώση καταγράφει σήμερα Δευτέρα (11/3) ο χρυσός, υποχωρώντας μετά τη σημαντική άνοδο που σημείωσε κατά τις προηγούμενες ημέρες λόγω των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,28% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.295,65 δολ. ανά ουγγιά, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε σημειώσει άνοδο της τάξεως του +1%.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, παραμένει πάνω από τη ζώνη των 97 μονάδων, και συγκεκριμένα στο +0,02% και τις 97,33 μονάδες.
Την περασμένη εβδομάδα, το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ δήλωσε ότι τον Φεβρουάριο του 2019 σημείωθηκαν άνοδος των νέων θέσεων εργασίας κατά 20.000, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα διαμορφωθεί στις 180.000 θέσεις.
Αυτή η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του δείκτη δολαρίου ΗΠΑ, η πορεία του οποίου είναι συνήθως αντιστρόφως ανάλογη με αυτή του χρυσού.
«Η σημερινή πτώση είναι προσωρινό περιστατικό που οφείλεται στην αποκόμιση κερδών μετά την άνοδο της Παρασκευής», σχολιάζει ο αναλυτής αγορών στην OANDA, Jeffrey Halley, προσθέτοντας ότι «το αμερικανικό δολάριο είναι ως επί το πλείστον ισχυρότερο και αυτό προσθέτει κάποια καθοδική πίεση στον χρυσό».
«Δομικά ο χρυσός είναι σε καλύτερη θέση ώστε να κινηθεί υψηλότερα μέσα στους επόμενους μήνες», επεσήμανε ο κ. Halley, διευκρινίζοντας ότι «καθώς η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να επιβραδύνεται και η αβεβαιότητα αυξάνεται, αυτό θα στηρίξει τον χρυσό».
Οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της εβδομάδας τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή και παραγωγού στις ΗΠΑ που αφορούν τον Ιανουάριο, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν και τα αντίστοιχα στοιχεία που αφορούν τις λιανικές πωλήσεις, και τα οποία θα δημοσιοευθούν σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης