Τελευταία Νέα
Διεθνή

Varadkar (Ιρλανδία): Είναι πολύ αργά για τη Βρετανία να πει τι θέλει - Η παράταση του Brexit πρέπει να έχει νόημα

Varadkar (Ιρλανδία): Είναι πολύ αργά για τη Βρετανία να πει τι θέλει - Η παράταση του Brexit πρέπει να έχει νόημα
Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας τόνισε πως οποιαδήποτε επέκταση του Brexit πρέπει να είναι «μία επέκταση με νόημα»
Τη θέση ότι είναι «πολύ αργά» για τη Μεγάλη Βρετανία να πει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τι θέλει ως μέρος της συμφωνίας για το Brexit διατύπωσε σήμερα (11/3) ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Leo Varadkar, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Λονδίνο.
Ειδικότερα, ο κ. Varadkar δήλωσε ότι οποιαδήποτε επέκταση της μεταβαλτικής συμφωνίας για το Brexit θα πρέπει να είναι «μία επέκταση με νόημα» και να μην «χάσει τον πραγματικό στόχο».
«Ακούω ορισμένες προτάσεις ότι η ψηφοφορία μπορεί να αναβληθεί υπέρ μίας νέας συμφωνίας προκειμένου η Βουλή των Κοινοτήτων να πει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τι θέλει», ανέφερε στους δημοσιογράφουν ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «αυτό πραγματικά χάνει τον στόχο».
«Βρισκόμαστε δυόμισι χρόνια, αν όχι τρία χρόνια, μετά το δημοψήφισμα», επεσήμανε ο κ. Varadkar, διευκρινίζοντας ότι «είναι πολύ αργά για το Ηνωμένο Βασίλειο να μας πει τι θέλει», καθώς και ότι «η συμφωνία αποχώρησης απαιτεί συμβιβασμό και αυτή η συμφωνία απόσυρσης είναι ήδη συμβιβασμός».
Αναφορικά με την ψηφοφορία για το σχέδιο της Theresa May για το Brexit, ο ίδιος ανέφερε ότι «δε μπορώ να προβλέψω την έκβαση αυτής της ψηφοφορίας αλλά εάν δεν περάσει καταλαβαίνω ότι θα γίνει ψηφοφορία την Τετάρτη προκειμένου να βρεθεί εκτός τραπεζιού η μη συμφωνία και να υπάρχει πιθανή ψηφοφορία γύρω από μία επέκταση».
Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας δήλωσε ότι «εάν υπάρξει επέκταση θα πρέπει να είναι μία επέκταση με νόημα», προσθέτοντας παράλληλα ότι «η αβεβαιότητα γύρω από το Brexit ανηυχεί ήδη τους πολίτες, προκαλεί ζημιά στην επιχειρηματική εμπιστοσύνη, επηρεάζει τη γεωργία μας ειδικότερα».
«Θα επηρεάσει άλλες βιομηχανίες επίσης καθώς η εβδομάδα συνεχίζεται», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Varadkar, για να επαναλάβει ότι «πιστεύω πως εάν υπάρξει μία επέκταση θα πρέπει να είναι μία επέκταση με νόημα».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η απειλή μίας μη συμφωνίας για το Brexit δεν δημιουργείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή την Ιρλαδνία», διευκρινίζοντας ότι «η 29η Μαρτίου είναι μία αυτοσυντηρούμενη προθεσμία και το βρετανικό κοινοβούλιο μπορεί να απομακρύνει από το τραπέζι τον κίνδυνο μη συμφωνίας οποιαδήποτε στιγμή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης