Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Για πρώτη φορά βίντεο του «Kratos XQ-58 Valkyrie» του drone νέας γενιάς των ΗΠΑ

tags :
Για πρώτη φορά βίντεο του «Kratos XQ-58 Valkyrie» του drone νέας γενιάς των ΗΠΑ
Για πρώτη φορά βίντεο του «Kratos XQ-58 Valkyrie» του drone νέας γενιάς των ΗΠΑ
Το Εργαστήριο Ερευνών Πολεμικής Αεροπορίας (ARL) δημοσίευσε για πρώτη φορά ένα βίντεο του «Kratos XQ-58 Valkyrie», ένα μη επανδρωμένο πολεμικό αεροσκάφος (UCAV), το οποίο ολοκλήρωσε την πρώτη πτήση του στις 5 Μαρτίου 2019 στο Yuma Proving Ground της Αριζόνα.
Σύμφωνα με μια δήλωση που δημοσίευσε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, η εναρκτήρια δοκιμαστική πτήση του XQ-58A ήταν μια κοινή προσπάθεια στο χαρτοφυλάκιο τεχνολογίας Low-Cost Attritable Aircraft της ARL, το οποίο έλαβε εντολή από την Πολεμική Αεροπορία να παράσχει την υπηρεσία με υπερηχητικές σκάλες σε προσιτό κόστος. Οι στόχοι αυτοί επιτυγχάνονται με την ταχύτερη σχεδίαση και κατασκευή αυτοκινητοδρόμων, με την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων και την ωρίμανση και αξιοποίηση των εμπορικών διαδικασιών κατασκευής για τη μείωση του χρόνου κατασκευής και του κόστους.
 


Η πρώτη δοκιμαστική πτήση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την πειραματική έννοια του «πιστού συνεργάτη» που μπορεί να συνοδεύσει μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς, όπως της Lockheed Martin το F-22 Raptor και το F-35 Lightning II.
Ο Doug Szczublewski, Διευθυντής του προγράμματος AFQ του XQ-58A, δήλωσε πως «το XQ-58A είναι το πρώτο παράδειγμα μιας κατηγορίας UAV που ορίζεται από τις χαμηλές προμήθειες και το λειτουργικό κόστος, παρέχοντας ταυτόχρονα την δυνατότητα μάχης αλλάζοντας το παιχνίδι».
Το XQ-58A θα έχει εντυπωσιακή εμβέλεια περίπου 3.000 μιλίων.
Μπορεί να φέρει ωφέλιμο φορτίο 600 κιλών, συμπεριλαμβανομένων βόμβων και πυραύλων μικρού διαμέτρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης