Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Έπεται τέλος στον ηγετικό ρόλο των FAANG στη Wall Street; – Στο απόγειο περιθώρια και κέρδη

Έπεται τέλος στον ηγετικό ρόλο των FAANG στη Wall Street; – Στο απόγειο περιθώρια και κέρδη
Έπεται τέλος στον ηγετικό ρόλο των FAANG στη Wall Street
Οι μετοχές των κολοσσιαίων τεχνολογικών εταιρειών, των FAANG (από τα αρχικά γράμματα των Facebook, Amazon, Apple, Netflix και Google), προκάλεσαν το 25% του «ράλι» (300%, έναντι 500%+ μόνο για τον τεχνολογικό κλάδο) για τις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης μετά τη «βουτιά» του Μαρτίου 2009, με τις Apple και Amazon να επιφέρουν το 30% της θετικής επιρροής του γκρουπ στη Wall Street.
Ωστόσο, όπως φαίνεται και τους τελευταίους μήνες, οι FAANG φαίνεται να «αποσυνδέονται» από τη Wall Street και η δυναμική τους στους δείκτες να υποχωρεί.
Όπως αναφέρει ο σχολιαστής του Bloomberg, Ye Xie, τα περιθώριο κέρδους, όπως και τα ποσά, έχουν ήδη φθάσει στο απόγειο για τις εν λόγω γιγαντιαίες τεχνολογικές εταιρείες.
Ενδεικτικά, το περιθώριο κέρδους για τα EBITDA έχει ξεπεράσει το 30%, ένα μη βιώσιμο επίπεδο, έχοντας διπλασιαστεί από τη δεκαετία του 1990.




Αν και η κερδοφορία τείνει να επιστρέφει εν τέλει σε επίπεδα σύμφωνα με τον μέσο ιστορικό όρο της κάθε εταιρείας, τα περιθώρια κέρδους, ειδικά στον τεχνολογικό κλάδο, υποχωρούν πολύ γρήγορα αφότου φθάσουν στο απόγειό τους, εξαιτίας της έντονης ανταγωνιστικότητας και της εισόδου νέων «παικτών».
Την ίσια στιγμή, όπως είχε αναφέρει και η Pimco, η κριτική των αρχών -που επιφέρει αυστηρότερη ρύθμιση- και των πολιτών στις παραπάνω εταιρείες γιγαντώνεται με το πέρασμα του χρόνου και δεν αποκλείεται αυτό να προκαλέσει πλήγμα στα έσοδα και την κερδοφορία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης