Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Ρωσία υπερηφανεύεται για την αναβίωση της μεγάλης στρατιωτικής δύναμής της

tags :
Η Ρωσία υπερηφανεύεται για την αναβίωση της μεγάλης στρατιωτικής δύναμής της
Η Ρωσία υπερηφανεύεται για την αναβίωση της μεγάλης στρατιωτικής δύναμής της
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί με περισσότερα από 1.000 αεροσκάφη και 3.700 τεθωρακισμένα άρματα την τελευταία εξαετία, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας S. Soigu.
Μιλώντας σε βουλευτές στην Δούμα ο κ. Soigu υποστήριξε πως το μερίδιο σύγχρονων όπλων στο στράτευμα ανέρχεται πλέον στο 61,5% -από 16% που ήταν παλαιότερα- σημειώνοντας ότι η Ρωσία έχει μετατραπεί σε ευκίνητη δύναμη που έχει την ικανότητα να προβάλει ισχύ στο εξωτερικό.
Ο υπουργός προσέθεσε πως από το 2012 το ρωσικό οπλοστάσιο έχει λάβει 200 και πλέον διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, ενώ το Ναυτικό έχει καθελκύσει τρία υποβρύχια που μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα και 161 πλοία, όπως μεταδίδουν το πρακτορεία Tass και Interfax.
Η Μόσχα έχει μάλιστα κατορθώσει να συγκροτήσει 10 μονάδες που είναι εξοπλισμένες με τους σύγχρονους πυραύλους Iskander, είπε.
Οι δηλώσεις Soigu έρχονται λίγες ημέρες μετά την δημοσίευση έρευνας του πρακτορείου Reuters, που αναφέρει ο ρυθμός εκσυγχρονισμού του ρωσικού στρατού έχει περιοριστεί δραστικά λόγω βιομηχανικών κενών και κυρώσεων που της έχει επιβάλει η Δύση εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία.
Το τηλεγράφημα υποστήριζε πως οι ετήσιες στρατιωτικές παρελάσεις στην Μόσχα ουσιαστικά διαφημίζουν αεροσκάφη και τανκ που διατίθενται σε πολύ μικρούς αριθμούς ή καθυστερούν πάρα πολύ στην παραγωγή, με συνέπεια προοδευτικά η στρατιωτική δύναμη της Ρωσίας να παρακμάζει.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης