Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μάρτιος 2009 – Μάρτιος 2019: Το μεγαλύτερο «ράλι» στην ιστορία της Wall - Απόδοση 400%!

Μάρτιος 2009 – Μάρτιος 2019: Το μεγαλύτερο «ράλι» στην ιστορία της Wall - Απόδοση 400%!
10 χρόνια «bull market» στη Wall Street
Ο Μάρτιος του τρέχοντος έτους σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 10 χρόνων «bull market» στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο «ράλι» στη Wall Street, τόσο από πλευράς διάρκειας όσο και από πλευράς αποδόσεων.
Ενδεικτικά, όπως προκύπτει από ουκ ολίγες σχετικές αναλύσεις, διαγράμματα των οποίων παρατίθενται παρακάτω, η συνολική άνοδος για τον S&P500 και τους κύριους δείκτες φθάνει το 400%!
Βέβαια, υπήρξαν και διαλείμματα ολίγων ημερών, εβδομάδων ή ακόμη και μηνών.
Ωστόσο, το θετικό κλίμα επανερχόταν εν τέλει στις αγορές.
Τα μέγιστα στην εντυπωσιακή άνοδο συνέβαλαν τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης και η γενικότερα πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική από τη Federal Reserve και τις υπόλοιπες μεγάλες κεντρικές τράπεζες, ως μία «θεραπεία» στην άνευ προηγουμένου χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
Τα QEs σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές συνθήκες οικονομίας και αγοράς στήριξαν παράλληλα τα κέρδη των επιχειρήσεων, με τον αντίκτυπο των επιδόσεων να αντικατοπτρίζεται στις μετοχές.




Ανά μετοχή, για τον δείκτη S&P 500 τα κέρδη εκτοξεύθηκαν κατά 75%, από 67 το 2009 σε 161 δολάρια το 2018, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν συνολικά άνω του 40%.
Την ίδια στιγμή, το περιθώριο κέρδους αυξήθηκε στο 12,2%, από 7,3%.



Σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μεγάλα χρηματιστήρια παγκοσμίως, οι αμερικανικές μετοχές ξεπέρασαν κατά πολύ τις ασιατικές, ευρωπαϊκές, ιαπωνικές και τις αναδυόμενες αγορές.



Σε επίπεδα κλάδων, ξεχώρισαν ο χρηματοπιστωτικός κλάδος και η τεχνολογία, ενώ, σε αντίθετο κλίμα, υποχώρηση κατέγραψε ο ενεργειακός.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης