Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ανακοίνωση Eurogroup: Ισχυρή η πρόοδος της Ελλάδας

tags :
Ανακοίνωση Eurogroup: Ισχυρή η πρόοδος της Ελλάδας
Στο σωστό δρόμο στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων η Ελλάδα
Κάτι παραπάνω από λιτή ήταν η ανακοίνωση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα αμέσως μετά το πέρας τόσο του Eurogroup, όσο και της συνέντευξης Τύπου που έδωσαν Centeno, Regling και Moscovici.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε την Ευρωομάδα σχετικά με τα κύρια πορίσματα της 2ης ενισχυμένης αποστολής επιτήρησης στην Ελλάδα.
Στις 11 Ιουλίου, η Επιτροπή ενέκρινε απόφαση για την ενεργοποίηση του ενισχυμένου πλαισίου επιτήρησης για την Ελλάδα, η οποία τέθηκε σε ισχύ μετά το τέλος του προγράμματος ΕΜΣ, τον Αύγουστο του 2018.
Οι τριμηνιαίες εκθέσεις ενισχυμένης επιτήρησης επιτρέπουν τη στενή παρακολούθηση της οικονομικής, δημοσιονομικής και χρηματοπιστωτικής κατάστασης και των δεσμεύσεων πολιτικής μετά το πρόγραμμα, όπως συμφωνήθηκε από την Ευρωομάδα του Ιουνίου 2018».
Παράλληλα προστίθεται και δήλωση του προέδρου του Eurogroup, Mario Centeno, ο οποίος τονίζει «το Eurogroup συζήτησε σήμερα την πολύ καλή πρόοδο που σημείωσε η Ελλάδα με τις μεταρρυθμίσεις.
Εάν πληρούνται όλες οι δεσμεύσεις, θα εξετάσουμε τον Απρίλιο περαιτέρω εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους στη σύνοδό μας τον Ιούνιο 2019».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης