Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη για τον μαύρο χρυσό - Στο +0,2% η άνοδος για το Brent

Οριακά κέρδη για τον μαύρο χρυσό - Στο +0,2% η άνοδος για το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξης του +0,28%
Ήπια κέρδη σημείωσε σήμερα Τρίτη (12/3) το πετρέλάιο, δεχόμενο ώθηση από τις δηλώσεις της Σαουδικής Αραβίας ότι θα συνεχίσει τις περικοπές στην παραγωγή της κατά τους επόμενους μήνες.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το Brent ενισχύθηκε κατά +0,24% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 66,74 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +0,28% στα 56,95 δολ. ανά βαρέλι.

Την περασμένη εβδομάδα, η πλευρά της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε στο Bloomberg ότι οι εξαγωγές πετρελαίου της χώρας για το Απρίλιο του 2019 θα υποχωρήσουν κάτων από τα 7 εκατ. βαρέλια ημερησίως, γεγονός που αποτελεί πτώση -30% σε σύγκριση με τα 10,31 εκατ. βαρέλια ημερησίως, τα οποία ήταν το «ταβάνι» που είχε συμφωνηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο.

Παράλληλα, οι περικοπές που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν από τον ερχόμενο Ιούνιο, ενώ κατά την ερχόμενη συνάντηση του Απριλίου δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στην πολιτική παραγωγής.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε χθες (11/3) ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας, οι ΗΠΑ αναμένεται να ηγηθούν της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, όπως ανέφερε η μηνιαία έκθεση του ΙΕΑ.
Έως το 2024, η παραγωγή των ΗΠΑ αναμένεται να διαμορφωθεί στα 13,7 εκατ. βαρέλιθα ημερησίως το 2024, έναντι 11 εκατ. βαρελιών ημερησίως το περασμένο έτος, γεγονός που αποτελεί άνοδο μεγαλύτερων των 2,7 εκατ. βαρελιών και που θα καταστήσει την Ουάσιγκτον τον μεγαλύτερη παραγωγό πετρελαίου παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης